Labels

Tuesday, August 14, 2012

Wedding shoes


" i did not have three thousand pair of shoes, i had one thousand and sixty." Emelda Marcos



dengan quotes di atas tu for sure dah tau kan entry nih....cik fa salah seorang shoe lovers.. Memang gila kasut kot...Kalau keluar dating ke dengan membe mesti nak kena masuk kedai kasut..paling tidak pun kena jugak try 1 kasut...hahaha...gila kan..punya la suka sangat kasut...


So for my wedding semestinya kasut yang akan diutamakan...tak caya tanya mr fiance...mula-mula cari kasut.. dah beli pun..tapi sampai sekarang pun dok survey kasut lagi..... nasib ada mr fiance yang memahami..tq darling...untuk wedding cik fa nak peep toe shoes . No..No.. untuk kasut kawen yang tajam kat depan tu...cik fa tak berapa suka..macam nak cucuk orang ja kan...Cik fa bagi korang cuci mata sikit petang-petang nih..


credit : google


 credit : ChristyNg.com


 credit : Man Kajang

 credit : ALDO



Ini la kasut Charles and Keith yang cik fa suka sangat..tapi tak ad size ci k fa dah sebab nih design lama...banyak dah habis..sweet je kan kasut tu...

credit : google

wow..christian louboutin...huhh..hanya mampu tengok..tak mampu kot nak beli..tapi cun kan...



tula cik fa punya reception shoes nanti..tapi mine color gold. Kasut nih jugak akan diletakkan atas dulang.. jimat kos kan..Kasut untuk hantaran akan dipakai macam reception pulak..


 

 credit : Google


ini la rupanya apabila berwarna gold...fuhhh..ala macam Christian Loboutine x??hahaha... boleh la. tak mampu untuk beli Christian Loboutine kan... untuk shoes dekat kedah still peep toe jugak.. cik fa beli masa pergi Festival Kahwin dekat PICC hari tu..tapi tak ada gambar la nak letak...tunggu my wedding day nanti eh...



 Now rasa mahukan kasut di bawah nih..tapi dah takada size...sedih lagi


tips cari wedding shoes:
- pilih peep toe shoes ke heels ke yang ada platform dekat depan..ia akan mengurangkan kesakitan kaki..  and akan kelihatan lebih cantik and sexy gitu...
- pilih la yang tinggi tapi jangan la sampi berinch-inch..kang tak berjalan pulak nanti...sebab ianya akan menampakkan posture badan yang cantik dan yang penting korang akan kelihatan slim.

4 comments:

onie said...

semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kasut tu kegemaran onie :)

cik.fa.ismail said...

onie: taste kite sama la..=)

✿ Yana Malieya ✿ said...

cik fa,yana pun gila kasut jugak..boleh try pun jadi laa even xbeli pun..hehe..btw,cantik laa kasut2 tuu.. :))

EIKA said...

cik fa,aldo da kasut gold yg cantik2 :)