Labels

Thursday, July 12, 2012

perlu ka nak D.I.Y wahai b2b??






inilah rupa bekas bf cik fa....today genap 2 bulan kitaorang clash...tapi tak sedih pun...sebab sekarang dia sudah menjadi encik tunang saya...today jugak genap 2 bulan single dan genap 2 bulan berstatuskan tunang orang...2 months to go untuk berubah status cik menjadi puan... cuak jugak..masa cepat berlalu kan...


tapi, tapi, tapi,...cik fa bukan nak cerita tu....nak cakap pasal DIY....apa itu DIY....?? ok meh sni cek nak habaq...DIY tu singkatan untuk 'DO IT YOURSELF' maksudnya awak buat sendiri..tapi sepatutnya DIM kan..'DO IT MYSELF' ya tak???


nak DIY apa eh?? macam tak ada idea ja...  mesti para bride to be pikir benda nih kan...lagipun mana ada masa nak DIY...tak ada idea la nak DIY... hey...hey..hey...no excuse beb...sebab sekarang dah banyak tutorial korang boleh belajar...boleh beli magazine pengantin la...magazine pengantin pun dah macam-macam kan...boleh baca blog bride to be ( cik fa dapat banyak ilham dari blog bride to be)...korang boleh tengok youtube...hahaaaaaa..banyak kan.. so apa lagi...korang dah boleh terbayang yang korang tengah DIY...


bagi yang bertangan keras macam cik fa nih...memang agak payah..tapi tak salah mencuba.. sebab bila DIY barang kahwin sendiri..kita akan ada lebih feel berkahwin...and bila benda tu dah siap even tak cantik mana pun...akan rasa satu perasaan yang puas dengan hasil sendiri sebab tangan kayu pun dapat hasilkan satu benda yang boleh diingati...ya tak??


sesibuk mana pun anda...sekayu macam mana pun tangan anda wahai bride to be..jom la sama-sama kita DIY untuk barang kahwin sesama....ok la..cik fa mahu sambung projek DIY flowe corsage untuk family... nanti cik fa buat tutorial ya..

5 comments:

MommY Nayli said...

dulu mommy pon berangan nak wat bunga hiasan dulang sendiri dah beli barang dah semua tapi kecundang jua...akhirnyer ready made menjadi sasaran ha3

Lyaa Suriany said...

setuju cik faaa.
diy tu penting tuk kepuasan

cik.fa.ismail said...

mommy nayli : yeke...ready made tp klau gubah sndri jd la diy gk kan sis..=)


lyaa: kan...even xcntik tp mcm puas

Syazlina Khairuddin said...

hehe..sgt teruja bce entry nie..sy tgh berdiy jugak tp bulan puase nie slow sket..masa mcm limited sgt..

p/s: slm kenal..i'm syaz@rozelt b2b perak =)

cik.fa.ismail said...

syazliana: kan..bulan puasa buat skit..pstu stop rehat je lma kan..salam kenal