Labels

Sunday, July 22, 2012

HIV TEST!!! +VE atau -VE???


allhamdulillah sudah 2 hari kita berpuasa kan...pejam celik...makin dekat la september nampaknya...adoi bersediakan aku??? ya..masih belum...bunga telur pun di awangan lagi...banyak lagi tak siap...cyaiyok... anyone yang volunteer nak tolong...hahah...menagih pertolongan nih...barang DIY allhamdulillah semua dah start dan dalam progress...hopefully semua sempat siap dalam bulan puasa nih...so after raya sempat la settle hantaran pulak..borang kawen..??nehiiiiiii...masih belum pergi ambil dekat pejabat agama lagi...insyallah akan buat dalam masa terdekat...perlu isi borang then tunggu mr fiance punya borang settle...baru cik fa bawak pergi pejabat agama minta pengesahan....


even borang kawen belum ambil tapi HIV test dah buat...allhamdulillah..settle benda yang cik fa rasa paling susah...rupanya sangat senang...tadi settle pos barang customer....singgah KLINIK KESIHATAN KEPALA BATAS...dekat ja nih dengan rumah cik fa...hajat di hati nak tanya ja hari apa diorang open untuk HIV TEST...(sebab hari tu cik fa teman mr fiance pergi klinik kesihatan keramat...mak oii...kena buat appoiment dua minggu)...sekali pakcik tu kata tinggal kad pengenalan..terus la cepat ja tinggalkan kad pengenalan untuk pendaftaran...bayaranya hanya RM1 sahaja...then dia bagi banyak jugak borang suruh isi...kena isi pasal maklumat pasangan..adoi...saya bakal ada pasangan nih..selama nih tak pernah isi benda gini...hahahah..


borang tu banyak tanya sejarah penyakit kita or family macam tu la...settle isi masuk bilik pemeriksaan.. adoi.. abang dalam tu banyak la pulak tanya..tanya betul ke nak kawen nih...awat abang oii....saya muka kanak-kanak lagi ke...then tanya pasal mr fiance...boleh dia takutkan cik fa nak kawen..heyyy...i dah ready kot mental dan fizikal...(uishh..biar betul nih..hopefully amin)...so abang tu check tekanan darah, nadi semua dulu..baru dia tetttt..cucuk untuk ambil darah...ala..jangan risau wahai bride to be...dia ambil hanya setitik darah ja pun...apa ada hal kan setitik darah...semua bride to be kan kuat....then letak darah dekat benda test tu..boleh kau cik fa berdebar...check HIV ja pun.. besa la cik fa sentiasa excited lebih...




tadaaaaaa...SAYA BEBAS DARI HIV okey....mr fiance turn kamu check HIV esok...sakit ooooooo... hahaha...


kepada bride or groom area kedah senang kot nak buat HIV test nih...tapi cik fa tak sure la negeri selain kedah...kalau kl or selangor...korang perlu pergi dan buat appoiment dulu...selalunya 2 minggu appoiment.. so pergi set appoiment dulu....then hari yang ditetapkan pergi la check HIV eh..kejap ja pun..


4 comments:

Shayra Hint said...

kat JB pun xyah appointment tapi seksa jugak la nak tunggu turn. huhu~

cik.fa.ismail said...

shayra: yaka...nsb la sni xrmai org

Miza Yusof said...

salam. hai cik fa :)
cik fa orang kepala batas dekat dengan airport kepala batas tu ke ?
buat hiv dekat klinik mana eh ?

miza orang jitra :)
selamat berkenalan :)

nak tanya, dulu masa kecik cik fa pernah tak tinggal dekat kedah ?lepas tu pindah gi sabah atau sarawak ? muka cik fa macam muka kawan miza tapi kitaorang dah lost contact. dah lama cari dia.

nama pun farehah jugak, kawan masa tadika. maaf kalau tersalah orang :)

cik.fa.ismail said...

miza: fa buat dkt klinik kepala bts ha dkt airport tu..


selamat berkenalan miza....=)

cik fa mmg lahir dan dibesarkn dkt kdh smp skrg dear... xpnh lg g sabah/sarawak...yaka..mybe pelanduk dua serupa kot..