Labels

Monday, July 9, 2012

hantaran scrub and butter?


allhamdulillah...settle pencarian hantaran cik fa untuk mr fiance...and MR FIANCE...kamu masih belum settle ya... benda biasa cik fa dah settle beli..just tinggal cincin ja lagi...cincin insyallah lepas raya baru nak cari...tapi bukan time raya nih sale ke??? adoi...opinion please..sebelum ke selepas raya ya?

dua hari pencarian hantaran..semalam dengan hari ini...Ya Allah punya la cerewet mengalahkan perempuan bila lelaki nak memilih barang kan...dah pilih-pilih..pastu salesgirl dah letak dekat counter dah..boleh dia pergi try yang lain..pastu konfius tak tau nak yang mana....last sampai sales girls tu saiko baru la dia buat keputusan..fuhhhhhh...susah betul ya lelaki..korang tak percaya??





inilah buktinya...semua dia nak...kalau la cik fa nih anak PM boleh la mr fiance oiiii...tapi siapa la saya.. kita beli yang termampu sahaja ya...pastu tadi jalan-jalan dekat sogo pulak...cari perfume untuk cik fa... then settle semua..dapat voucer sebab spend untuk fragrance...yeayyy....apa ya nak beli...mr fiance kita dia tak ada nak beli apa-apa...pastu apa lagi meliar la mata cik fa mencari apa yang boleh dibeli..last-last nampak nih.............



apa lagi terus duduk..then beauty consultant memang import dari indonesia try la scrub and body butter mustika ratu dekat tangan cik fa sambil..baik sangat dia tu...and banyak jugak tips penjagaan diri yang dia bagi...cik fa apa lagi terus la tertarik..pikir balik kena la jaga kecantikan kulit kan...wedding pun dah dekat (fuhh...nampak sangat sebelum nih tak jaga kan)..so cik fa beli la scrub and butter cream...tak beli pun sabun dia..sebab sabun tu sabun ketul..cik fa tak berapa suka...




so bride to be jom kita haluskan kulit...smustika ratu nih ada tiga jenis...KOPI, BETIK dan ZAITUN... KOPI untuk tegangkan kulit, BETIK untuk putih dan ZAITUN untuk kulit kering...cik a beli kopi...nak tau sebab apa?sebab dia cakap dapat hilangkan selulit...hahahah...terus la pilih kopi walaupun tak suka minum kopi...walaupun korang tak ada masa nak melayan kulit tu...buat la at least sekali scrub badan... jangan jaga muka ja tau...scrub badan nih elok dua kali seminggu,,cepat pergi beli mustika ratu...harga pun murah ja..


kalau korang tak nak brand mustika ratu pun tak apa..nih cik fa syorkan untuk yang bajet ciput maca cik fa boleh try mustika ratu....dulu mr fiance pernah beli dekat gurdian brand apa tah...boleh scrub tu dia pergi campur air pastu gosok...pastu dia kata tak ada effect apa pun..adoi... tunang sapa la nih kan...bijak betul...


scrub nih dapat menanggalkan sel kulit mati aka daki di badan kita tu...and lepas korang scrub mesti rasa smooth ja...(ini mesti semua orang tau kan)..kalau rasa malas sangat...pergi ja spa..spa pun ada service untuk scrub badan..body butter nih macam lotion la..untuk melembabkan kulit...tapi body butter lagi best dari lotion..kenapa??? ya..sebab body butter nih lagi pekat dan rasa melekat ja dekat kulit kalau kita apply..ini sangat bagus untuk kesannya bertahan lama pada kulit...Kebanyakan Body butter mengandungi  aloe vera, vitamin E, shea butter dan olive oil yang berkesan dalam memberi kesan melembabkan dan melembutkan kulit....better korang apply body butter nih ater mandi...tu masa yang sesuai tau...jom sesama berkulit cantik...





2 comments:

Lyaa Suriany said...

Syokk nya dah start bli
majlis akhr thn ni eh cik fa?
lya xstart pn bli lg
last weekend baru p survey harga..

cik.fa.ismail said...

lyaa: majlis insyallah sept nh dear.. tgh sale...tu yg mmbeli tu