Labels

Wednesday, July 4, 2012

color for bridesmaid & best man


perkara paling lama berfikir and nak pilih adalah color baju untuk bridesmaid and best man..adoi..pening kepala..memerah otak pikir..rasa dah beberapa kali dah kot cik fa tukar pilihan warna...sampai hari ini baru buat keputusan....sebab cik fa rasa bridesmaid and best man adalah orang penting majlis jugak..sebab diorang nih macam penyeri majlis and penyeri gambar wedding nanti..lagipun cik fa kalau boleh nak mereka kelihatan cantik jugak masa my big day..sebab diorang antara orang terpenting dalam life cik fa and mr fiance...











pic credit: google


cantik kan pastel color tu..macam marshmallow...rasa nak kunyah-kunyah je kan....betul tak..??rasa macam manis kan...hehe..bagi cik fa pastel color sesuai untuk bridesmaid and best man sebab diorang akan nampak sweet gitu mengiringi pengantin...ye tak?? kalau diorang guna bright color..maybe akan meneggelamkan pengantin...so pastel color is the right choice untuk bridesmaid and best man....mula decide untuk kenduri sebelah kedah nak bridesmaid pakai peach then pikir tak nak pulak..nak pakai mint green... pastu pikir lagi macam tak nak pulak....last choice cik fa apa la??? haa...kena la baca sampai habis dulu..suprise...



color apa ya cantik untuk disesuaikan dengan my wedding dress dusty purple??fuhhh....pening-pening...ting...datang idea selepas melihat gambar bridesmaid irma hasmi...terus datang idea bernas nak diorang pakai yellow...yang pastinya and haruslah pastel yellow....NO YELLOW TERANG TANG TANG.





pic credit: the kliker


                   pastel yellow macam kena ja kan kalau untuk bridesmaid....macam gula-gula ye sweetnya..




pikir punya pikir untuk color bridesmaid masa reception di kl... terpegun dengan warna tema wedding blogger terkenal irine...terus dapat idea.. my reception dress dekat sebelah lelaki adalah dusty pink...so why not my bridesmaid and best man pakai baby blue...macam sweet je kan..so allhamdulillah...settle pening kepala memikirkan warna untuk diorang nanti...


pic credit : clicks the moment



sweet kan bridesmaid dengan baby blue...




bila dah decide nak color apa..terus pergi kamdar beli kain for my bridesmaid and best man...pastel yellow and baby blue (tapi color baby blue dalam nih agak terang la pulak...maybe cahaya kot buat gambar color baby blue tu terang...)..hope korang suka ya...enough la update for today..jom bersahur...esok kita berpuasa sunat jom..

4 comments:

eyesya said...

wah cik fa dh nak kawen.. congrat cik fa..=)

fatehamohamed said...

baby blue n dusty pink..awesome sgttttt:))

Anonymous said...

salam. boleh tanya, kain for bridesmaid tu jenis kain apa ye? is it kain untuk baju cara melayu atau chiffon?

cik.fa.ismail said...

eyesya: tq dear

fateha: cntik kan baby blue dgn pink..

anon: wslm...fa xbeli chiffon..sbb xnh susahkan my bridesmaid nak kne lining bagai kan..sbb nanti upah tailor pun double..so just beli kain mcm buat baju melayu...tak jarang.. tapi xtau nama kain..heheh