Labels

Friday, July 6, 2012

baju for bridesmaid


para bridesmaid to be sekalian...if bride to be dah provide material or korang beli sendiri and tak tahu blur sangat-sangat nak buat baju apa? sebab of course korang pun mahu kelihatan cantik di hari bersejarah tu kan..tambah yang still single tu..korang wajib melawa jugak..mana tau terjumpa jodoh masa majlis nanti....kan advantage tu..so jangan lepaskan peluang untuk melawa jugak ya...take note..penting tau..


kebanyakan sekarang bridesmaid dah banyak berfesyen...jarang yang buat baju kurung biasa..sekarang ramai yang berani memakai kaftan, dress, kebaya..kalau buat baju kurung pun dah empire cut, modern cut. and macam-macam la..cik fa pun rasa macam ketinggalan zaman dah..sebab sekarang baju kurung pun dah macam-macam style...







 kredit pic : fad manaf

cantik kan kaftan dengan pastel color....tambah la pulak gadis yang sangat lawa kan..




pic credit : G.i photoshoot

dress dengan patch lace pun cun...




pic credit :  http://www.flickr.com/photos/syahrin/3143838691/

see...baju kurung modern tapi version pendek..siap letak ribbons di pinggang..sweet kan..



pic credit : Rizalman

cantik kan..macam dayang istana


 pic credit : http://rnadiasabrina.blogspot.com/



pic credit : Renee Meow

macam nih la bridesmaid cik fa nanti...pastel yellow..but patch lace or beads cik fa nak diorang buat hot pink..wow..cun korang...



mesti bridesmaid to be semua tengah berangan kan idea baju korang..or macam nak macam nih la..eh..nak macam yang tu la...eh...pening-pening..smua nak kan...sebab semua cantik..close up design dari cik fa yang sesuai untuk bridesmaid to be



 

 baju kurung moden

 pic credit : FIERNAWAL

empire waist modern kurung


pic credit : irine sweet house

cantik lagi ayu kalau bridesmaid pakai dress...cun wooo..


 pic : google

kalau korang nak nampak elegent...kaftan sangat cun tau...

wah........sekarang dapat membantu korang tak nak buat baju macam mana?hopefully cik fa dapat bantu korang la ya...hope korang dapat jadi bridesmaid tercantik nanti ya..good luck..



2 comments:

Rina Hamid said...

buat semua desgin skali okeh..tp kain semua sama..huhu

*wink* said...

waaa...nnt jemput k