Labels

Tuesday, June 19, 2012

SOLEMNIZATION COLOR? PUTIH ATAU WARNA WARNI?


previous entry cik fa ada cakap  before apa-apa...choose your color dulu kan..why color? bukan ka bajet yang perlu dipikirkan dulu? yes bajet penting but nak pilih color tak memerlukan bajet pun kan...bajet nak kena perbincangan dengan parent..and ambil masa lama...color korang boleh pilih cepat sikit kan...tu bagi cik fa la...=)pilihan color cik fa...????


but sebelum tu korang kena decide tiga jenis main color kalau korang punya majlis ada 3...for so solemnization, reception sebelah perempuan dan reception sebelah lelaki..cik fa buat entry pilihan cik fa asing-asing la.. so senang sikit kot..



SOLEMNIZATION
planning akan dibuat di masjid selepas asar...


color pilihan cik fa dan mr fiance sudah semestinya white...tapi kitaorang ambil off white bukan pure white macam baju sekolah..why?? kenapa off white bukan pure white?  nih atas nasihat my MUA aka my DESIGNER (siapa my MUA aka my DESIGNER)...tunggu entry pasal make up and wedding dress ...nanti korang akan tau jugak siapa....sebab banyak b2b selalu review pasal dia jugak...dia cakap kalau pakai pure white...bride and groom akan nampak dull and gelap...and tak nampak cantik and glowing nanti...tambahan pulak cik fa and mr fiance nih bukan la putih seputih snow white kan...so mr fiance tu memang 101% and wajib nak off white untuk akad nanti...





cantik kan.....nampak tenang ja....lagipun white kan macam ayu...sweet and suci gitu...pada hari akad hari bersejarah kita...hari kita akan bertukar status...so why not kita nampak bersih, suci dan ikhlas kan...(tak semestinya color lain tak nampak ikhlas...depends kepada color yang kita rasanya kita akan nampak cantik dan ikhlas)






pic credit : man kajang





pic kreadit : google



eh..teringat pulak...bff cik fa yang bakal jadi bride to be this year jugak pernah tanya...okey ke eh pakai selain putih masa solemnization????jawapan cik fa...yes...ok jugak..depends kepada kita la....cantik, ayu, suci, jugak kalau pakai color lain pun.....seri akan terpancar dari dalam diri kita kan...









 pic credit : google


  



pic credit : G.i photoshoot


so apa pulak pilihan warna solemnization korang?


6 comments:

athirah said...

yg last skali... hahhaha... gold / krim maybe.... nmpk lain skit.... hehehehhe...

cik.fa.ismail said...

athirah: sweet kan color tu..

Renee Meow said...

putih itu suci.... agree off white lagi nampak elegant gituee... ;)

cik.fa.ismail said...

renee: cntik klau off white kan.. hehe...i loike..=)

Wawa Tasliman said...

putih or light creme cantik... :)

cik.fa.ismail said...

wawa: cntk kn putih..cik fa suka