Labels

Thursday, June 14, 2012

siapa yang dipilih cik fa masa engagement day cik fa????


disebabkan ramai bertanya pasal shawl la...make up la dekat comment and facebook..today cik fa akan review..so tiada rahsia lagi...kepada yang bakal melangsungkan pertunangan or perkahwinan..maybe sikit sebanyak cik fa dapat la bantu korang kan...





mini dais : Shazyana creation

cik fa terpaksa minta bantuan google and mukabuku untuk search orang yang dapat buatkan mini dais.. disebabkan hari tu cik fa bekerja..so tak sempat nak pergi survey kedai bridal dekat alor setar or jitra... so cik fa guna bantuan teknologi sahaja..semua nih cik fa deal dekat inbox mukabuku sahaja..allhamdulillah.. hasilnya sangat cik fa puas hati...mula tu takut jugak sebab cik fa tak nak pelamin yang terlalu meriah or over.. nak simple and sedap mata memandang...cik fa juga ada tunjuk gambar mini dais yang cik fa suka dekat kak yana tu...allhamdulillah...hasilnya..cik fa suka sangat...




baju cik fa tempah dekat kawan mr fiance..cik fa ada bagi design kurung kaftan yang cik fa suka..but dekat tangan tu tak seperti yang cik fa request...then cik fa hantar dekat tailor wedding dress cik fa untuk alter sikit.. even yang macam cik fa nak tak 100% sama...tapi tak apa la...asalkan siap jugak baju cik fa.. beads tu cik fa jahit sendiri last minit sebab cik fa dapat baju tu balik dari my tailor less than one week before engagement day...bersengkang mata sampai 4am la menjahit beads...(ini adalah biasa kepada orang yang tak pandai menjahit..jahit seperti kura-kura..lembab sangat)




 lace shawl: NAJJAH

shawl nih la ramai tertanya-tanya..okey..nih last minit beli sebab shawl first cik fa order tak match dengan my baju...so terpaksa cari new hijab...finally cik fa pilih this shawl...dari mana cik fa beli..? okey... cik fa beli dari nicky (DEALER NAJJAH)...korang boleh beli dari NAJJAH or dealer diorang..same price.. shawl nih ada dua jenis material chiffon and cotton silk..cik fa pilih chiffon sebab lembut and akan nampak flowy.. kalau cotton kan cam keras sikit..untuk engagement or wedding..chiffon akan nampak korang lebih ayu gitu.. ada banyak pilihan color...korang boleh tengok di website or fb diorang ye...cari CHIFFON LACE SHAWL WITH BEADS..


pilhan color yang lain..banyak lagi dalam website diorang....pegi terjah cepat....

WEBSITE NAJJAH : http://www.najjah.com/shop/



make up : NICKY CINTA

make up sponsored by NICKY CINTA...anak didik kepada kak awin seindahwajah... nicky nih adalah kakak kepada mr fiance...yes...rupa dan warna kulit diorang berbeza kan..hehe sorry to say ye mr fiance... jangan marah...heheh...



hand bouquet : DIY

hand bouquet nih cik fa DIY sendiri....bunga tu beli dekat KK HOME DECO AMPANG....mula tu design cik fa nak buat lain...nampak tak brooch dekat ribbon tu?? brooch tu cik fa beli banyak sebab nak letak dekat tengah every bunga (ingat ENTRY ini??masa beli brooch nih la cik fa ternampak awal ashaari yang hensem itu)...tapi bunga yang cik fa cari tak ada...so terpaksa la buat simple macam nih...



moement indah cik fa dan mr fiance dicaptured oleh AMIR ALIAS VENTURE CREATIVE dan dibantu oleh MOHD AZNAN AFFENDI NAYAN


OP nih sangat la best and service sangat tip top okey...diorang sangat pro...op nih pun cik fa just guna bantuan google....and just deal melalui email, sms and call je....senang kan..hehehmasa suruh posing tu..cik fa or mr fiance tak rasa kekok sebab diorang banyak tolong..and kitaorang pun tak la rasa malu-malu sangat....diorang nih sangat friendly....kepada B2B utara yang masih mencari offical photog...cik fa memang recommend diorang nih..yang tak belah utara pun boleh jugak pilih diorang..just email je amir..dia confirm akan balas...sekarang cik fa ras nyesal pulak sebab pilih photog lain untuk wedding nanti...adoi... cam ne eh.. nak tukar boleh??? nak diorang jugak...


WEBSITE AMIR :  http://amiralias.com/




p/s: if ada apa lagi yang korang ingin bertanya..jangan malu-malu ye..tanya je..cik fa akan jawab nanti...


12 comments:

Sunna Jo. said...

rajin ko jahit beads tue.aku ingat dh siap ko tempah dgn baju...tapi betul gak ckp ko.kawen seumur hidup dekali.kali ni la nka DIy kn.paper pun hasil mmg simple but very2 nice.simple is better...cm ner preparation wed???

cik.fa.ismail said...

sunna: mmg sepatutnya org tu jht..tp entah..dia kta aku nk smple..pstu dia xjht beads...hukk...so tpksa la aku jht sndri....wed preparation dh start skit2..sbb byk bnda aku try nk DIY sndri...hopefully smpt la...

Cik Zara Hannan said...

zara suka sgt tgok cik fa punya E-Day ni. :) simple n yet so sweet. :)

cik.fa.ismail said...

cik zara: tq dear...cik fa mmg plan nk simple and sweet je dear..xnk yg nmpk crowded sgt..

Sumayyah Nadhirah said...

TQ dear..got ur email =) selendang tu mmg cantek..nnti pun nk simple2 cmtue gak...hheehhe dah lama x search najjah xprasan lak koleksi cmnie ade...

cik.fa.ismail said...

Summayah: hehe..try usha2 najjah..mesti ada yg bekenan kn

Anonymous said...

cntk nye baju =)..saya punya OP utk resepsi lelaki (kt kuala kangsar) pun amir alias.br je hari tu mjls nye..hehe.mmg best kan amir alias..gmbr2 pun superb =) btw, tahniah ye

cik.fa.ismail said...

anon: hehe...best kan amir..mmg superb la

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam dear. =)
tudung tu cantik sgt..makeup cun. hand bouquet gorgeous, pelamin pun wow...everything perfect!

cik.fa.ismail said...

khumaera: wslm..tq sis..=)

Lovely Peeda said...

cantik.=p

Lovely Peeda said...

cantik.=p