Labels

Friday, June 8, 2012

PART 3 - hantaranku berbunga


part paling rasa mencabar masa e-day hari tu hantaran kot...sebab cik fa nih tangan kayu.. sangat la tak kreatif....bak kata orang kalau lukis orang tu hanya mampu lukis orang lidi ja la sebab sangat la tangan kayu...pastu tak tau la nak hias cam na...pikir punya pikir siap every month confirm beli magazine pengantin nak curi idea..(nih tips penting untuk tangan kayu macam cik fa)...kalau boleh cik fa nak DIY sendiri hantaran...nak juga merasa persediaan pertunangan kan..baru la rasa best nak tunang....


cik fa just nak hantaran tu simple but nice...sebab trends sekarang tak ada dah nak buat hantaran bentuk macam-macam macam dulu-dulu kan....tapak hantaran cik fa pinjam je dekat bff...malas nak beli sebab nanti bukan cik fa ada adik ka nak guna kan...nih adalah tips berguna untuk berjimat...hehe...





karpet bulu-bulu putih tu adalah idaman cik fa....sebab nampak sweet ja kan... cik fa beli 2 meter untuk buat macam karpet untuk letak hantaran....cik fa beli dekat kamdar ja kain tu...

hantaran tunang kalau belah kedah nih banyak makanan dan manisan ja...kalau macam barang-barang tu selalunya letak masa hantaran kahwin....so kitaorang plan 7 bekas berbalas 5 bekas...'



dah nama manisan of course la letak chocolate kan...




cupcake nih flavor red velvet...design atas tu korang boleh bagitau figurine apa korang nak dia buat...cik fa suruh dia buat kereta jazz putih, jersey red devil, samsung note, jam, dslr, kasut, boy and girl...cute kan...cik fa sangat puas hati...kalau korang nak order boleh order di GULA & MENTEGA...




cik fa minta mr fiance tolong belikan macarons dekat klcc sebab akak yang tempat cik fa order cupcake tu tak dapat buatkan....




kilat tak buah-buahan cik fa....?? nih hasil polish bff cik fa...cik husna...punya la lama dia dok kilatkan buah-buahan cik fa dengan minyak masak...biasa la nih hasil ajaran masa kitaorang sekolah dulu join kadet polis......dah pro cara kilatkan kasut kan...hehehe


pastu tak tau nak letak apa....cik fa ambil ilham dari engagement irma hasmi bagi buah kurma...hehehe...


cuba teka apa? yes...good...nih adalah garlic....tapi no no no ianya bukan garlic yang nak masak tu.... just guna tape putih pastu isi dengan gula...buat bentuk garlic...nih macam orang tua-tua dulu macam simbolik kemanisan la bagi gula...


cik fa bagi buku AKU TERIMA NIKAHNYA juga...untuk mr fiance bersedia jadi seorang husband....tp shhhhhhhh....kitaorang guna voucher student RM200 tu beli buku nih...hehe... tapi ok kan sebab buku nih pun untuk tambah ilmu kan....



nih cik fa tak tau apa..sebab mak su cik fa yang bagi hari tunang tu...tak kan nak tolak kan....so jadilah hantaran cik fa 8 berbalas 5...=)


yang bertangan kayu macam cik fa..kuatkan semangat untuk memcuba DIY sendiri.. pasti korang boleh jugak...simple-simple pun at least peluh tangan sendiri kan yang buat..



..............................................wait for the next episod..=)

6 comments:

Biey said...

cantiknya

cik.fa.ismail said...

biasa-biasa ja biey...smple sgt2

cik.fa.ismail said...

biasa-biasa ja biey...smple sgt2

Sumayyah Nadhirah said...

nice!! i tgh kusut kepala cr idea tuk hantaran hehhee

cik.fa.ismail said...

summayah: hehe...buat smple2..kdg simple tu cntik sis

bungasakura said...

Mna sis bli karpet bulu ptih tu..tngok kt kamdar a.staq xda pon..