Labels

Thursday, May 31, 2012

PART 1 - Officially engaged story


finally semalam balik je dari akad nikah cousin....ayah cakap tu album ada atas meja...terus excited nak tengok...yeayyyy..one big album and cd....gambar di cover pun membuatkan cik fa terus terbeliak mata dan jerit suka di hati...nak jerit kuat ada ayah..kang tak pasal ayah kata anak dia dah ting tong...cik fa janji nak share gambar kalau dah dapat dari op kan..so apa lagi..meh cik fa share hasil terbaik op...(disebabkan banyak gila picture..so cik fa akan buat by chapter ok-macam novel la pulak kn)...



mula tu planning nak buat tema engagement macam warna nude/blush macam tu...pastu tah tiba-tiba dah jadi brown,pink,cream....lantak la...hahah...janji selamat semuanya kan..tu lebih penting...cik fa akan review tentang engagement entry lain...entry nih just nak share first chapter moment my e day dulu...hari tunang tu buat sekali kenduri arwah mama...tahlil pukul 11 pagi...and tunang pukul 2 petang...


dah pukul 12 tu...bff cik fa dah bising suruh pergi mandi sebab nanti nak siap...masa tu baru tergedik nak makan... lambat makan sebab sibuk packing doorgift tetamu...(alert...jangan buat kerja last minit ya kepana bakal tunang yang lain)







hantaran sudah jadi banyak..maksudnya....rombongan sana dah sampai..fuhhhhhhhhh...





ok..make up settle....nasib sempat...berpeluh-peluh cik fa....Ya Allah...masa nih rombongan dah sampai and tengah bincang...tak duduk diam cik fa..neves sangat.. rasa tak boleh nak duduk diam...hahah....berdiri kejap pastu gerak-gerak..tak boleh nak duduk statik...start la kena bebel dengan diorang..cakap duduk kang nanti peluh...hahaha...





tengah perbincangan kot masa nih...





ok fine.dah baca doa...start la lagi takut kan..pastu masa nak keluar tu terdengar sapa tah cakap...pergi salam dulu jangan etrus duduk atas pelamin..la...cik fa ingat keluar terus duduk..then sarung cincin..hahah.. biasa la tak rehersal kan..(perlu ke tunang pun nak rehersal cik fa oiii)...before diorang sampai kalut tanya ayah... sarung jari belah mana..kanan? kiri?...ayah kata kanan lebih elok...=)




then keluar dengan berlakon sopan..hehe..nih harus berlakon ok sebab cik fa sangat la tak sopan..haha..kasar kot cik fa nih...fail nak jadi ayu..tapi hari tu boleh jadi pelakon terbaik sebab pandai berlakon jadi ayu.. serius cik fa cakap masa keluar dari bilik tu tak nampak orang pun even salam dengan orang..sebab tengah neves sangat...hahaha..



then terus pergi duduk atas mini pelamin okey still berlakon ayu gitu...yes...i did it!!!! honestly cik fa bagitau... ini adalah rahsia..mr fiance pun tak tau nih....berjalan dan duduk atas pelamin cik fa rehersal sesorang ok malam sebelumnya...hahah...sebab cik fa sangat fail kalau duduk bersimpuh...pastu pernah terbaca blog b2b cakap dia tak selesa masa duduk bersimpuh atas pelamin and nampak sangat akward... nih cik fa siap rehersal okey....hahaha...itu la kunci kejayaanku duduk ayu di atas pelamin..dah duduk memang expect mama fiance datang sarung cincin...tapi tetttttttt...sangkaanku salah..






ada sesi simbolik pemberian sireh tanda sudah di BOOKED..hehe..allhamdulillah...nih lebih kurang macam adat melayu la....



Finally sesi yang ditunggu....sesi sarung cincin....fuhhh..nasib muat....sebab mr fiance beli nih awal tahun hari tu...hari anniversary couple kitaorang....7 febuari...saja beli date tu..memory indah couple selama 3 tahun 3 bulan....





heyyy..bukan cincin tu tak masuk okey...jari saya tak gemuk...badan ja gemuk....hehe..nih mr photog yang suruh sarung slow-slow...kuku tu bersih sebab berlenguh pinggang tunggu orang tu buat menicure beberapa hari sebelum...sebelah tangan di buat sejam...macam mana la tak lenguh pinggang tunggu...





sesi salam dan cium..oww...i like...heheh..sempat bakal MIL cakap welcome to da family..terus bergegar jantung beb....dah bertukar status....dah tak single nih...harus sedar ok cik fa...





allhamdulillah...urusan hari tu dipermudahkan....OFFICALLY menjadi tunang kepada NIK MUHAMAD IQBAL...selama 3 tahun 3 bulan berkawan....finally tie the knot on MAY 12, 2012...




..............................................wait for the next episod..=)

6 comments:

✿MisS NadRAH♥ said...

chanteknya cik fa..=)

cik.fa.ismail said...

biasa2 je dear...=)

sue. said...

waaahh..tahniah cik fa...cantik sangat hari tu..jelesnya.....=.="

kahwin cepat2 na..

cik.fa.ismail said...

tq sue....

Sumayyah Nadhirah said...

dear conglate...cantek la tudung tunang u..mane u beli erk? ape2 leh email kt sini x?
sumayyahnadhirah@gmail.com

tq ye =)

cik.fa.ismail said...

summayah: tq syg...fa dh email awk dh..=) fa beli dkt najjah