Labels

Friday, May 25, 2012

cincin tunangku hilang!!!!



tengah hari semalam ayah cik fa ajak temankan dia keluar..so siap la...then last sekali mahu sarungkan cincin tunang..HAAAAAAAAAA!!!!! tak ada pun dekat atas dressing table cik fa selalu letak...terus kecut perut...selak angkat semua barang still tak ada...terus rasa nak pengsan kejap.. nak gtau ayah or tak...ehemm....ok..tak payah bagitau...balik nanti cari lagi...then bbm mr fiance... takut sangat nak bagitau dia..tapi harus bagitau...dia nampak macam nak marah and suruh cari betul-betul...masa driving tu otak nih teringat cincin...senyap ja dalam keta...



balik tu start la sesi mencari..angkat comforter..but still tak jumpa...mata dah berair time nih... sayang sangat cincin tu...yela....value sangat cincin tunang tu...kalau beli gantikan pun still tak sama dengan cincin tu..last cik fa tawakal je..kalau ada rezeki ada la...



then malam tadi...cari lagi...sebab rasa cincin tu still lagi ada dekat bilik...then buka la plastic bag barang-barang DIY cik fa....then tadaa......allhamdulillah...terjumpa cincin dekat dalam tu... mesti terjatuh dalam tu...then terus bbm mr fiance informed...dia pun happy sangat...syukur.. masih rezeki dengan cincin tu....=) lepas nih akan betul-betul jaga....tak mahu banana fruits two time ok.....mr fiance dah berleter panjang dah lepas tu suruh jaga elok-elok..=)






6 comments:

nurKN @ Nur said...

cik fa, dulu akknye cincin tunang pn same cam cik fa punye. cincin emas de batu comel kt ats. tp isunye ialah batu dia x akan dpt grip well on the gem. which is mmg lazim cincin cmni akn jd cmtu. so sptutnye jgn pkai slalu or nk pkai sekali skala ok la.

but my husband (my tunang ler time tu) refused xnak akk simpan je. jeles kot takut org igt akk nmpk single lg..ha3 and nk djadikan cerita tgh tggu komuter pas hbis kerja, time sesak cm kat bombay batu cincin akk blh terjatuh. yg peliknye blh terdengar dia jatuh cam bunyi batu jatuh ke lantai. time tu dh cam org gila dah..trbgkok2 kt kaki2 org ramai siap tanye lg de nmpk x batu cincin smbil tnjuk cincin yg dh trlopong..

p/s: my sincere advise, tggu jumpe encik tunang baru pkai. kalau x simpan je. jgn dh hilg cm akk baru nk sedey. time hilg pn husband akk br trdiam sbb xnak prcaye ckp akk b4 this.

cik.fa.ismail said...

yeke aka...rsau jugak takut batu tu jatuh...ok2..fa pkai mse kuar je akak...nk pkai kt umh cm syg sbb kt umh buat keja rumah kn..tkut cicir... tq for da advise akak..=)

Lyaa Suriany said...

FEH.
kus smangat.

cik.fa.ismail said...

lyaa: fuhhhh..lega skrg

anis said...

mst tingtong sat sbb tu cincin tunang kan..

mb terjatuh kt tmpat fa buat DIY sbb fa dh kurus n jari fa pun kurus jg kot skang ;)

npk fa mcm kurus dh :)

cik.fa.ismail said...

anis: tingtong habis la time tu... kurus ke? nh skrg dh duduk rumh..mkin gemuk dah..ehhe