Labels

Monday, April 16, 2012

cik fa rindu kamu

Assalamualaikum


still ada ka yang membuka blog cik fa walaupun cik fa dah lama sangat tak update anything here.. nak kata bz..dulu pun bz gak tapi blog nih tak pernah dilupakan...sejak akhir nih langsung tak log in blog...terjah-terjah blog orang...huhhhh..mana la semangat berblog cik fa pergi eh...mr bola pun dah banyak kali tanya kenapa tak update blog sekarang?? rasanya macam tak ada jawapan kot untuk tu... start from today rasa nak aktif balik la berblog...boleh?


banyak sebenarnya kisah yang jadi selama cik fa tak berblog...banyak nak kongsi but rasa macam tak ada sapa ja nak baca...but one sad story nih ja cik fa rasa nak berkongsi dengan korang... if ada yang dah baca status cik fa dekat fb diorang akan tahu but untuk yang belum tahu, cik fa cerita dekat sini eh...


today bersamaan dengan 16 april genap dua bulan pemergian mama cik fa tercinta.. mama yang membawa cik fa selama 9 bulan di dalam perutnya...mama yang sanggup menahan sakit dibedah untuk melahirkan cik fa....mama yang menyusukan cik fa...mama yang membesarkan cik fa sehingga la cik fa berusia 24 tahun nih....selama lebih kurang 24 tahun bersama... kini mama dah tinggalkan cik fa dan ayah...mama dah pergi mengadap penciptanya....

terasa sunyi sekarang kalau balik rumah sebab mama tak ada...mama selalu bersembang dengan cik fa sebab cik fa la satu-satunya anaknya...mama cik fa garang but cik fa tahu mama ada sebab kenapa dia garang...sebab dia nak cik fa jadi manusia yang berguna...mama jarang tunjuk sayang dekat cik fa..but cik fa tahu mama sayang sangat dengan cik fa...sebab even di mulut dia cakap tak...last kali mesti dia akan bagi jugak apa yang cik fa minta..(i miss u ma)..


dah dua bulan cik fa tak panggil mama...dua bulan tak dengar mama suara mama...dua bulan tak peluk mama...Ya Allah cik fa terlalu rindukan mama....mama sakit and tak berjalan hampir setahun...cik fa redha dengan pemergian mama...sebab mama dah lama sakit.. sekarang masa mama untuk berehat dan bahagian di sana...Allah lebih sayangkan mama... cik fa tahu ayah lagi rindukan mama....walaupun depan cik fa ayah nampak kuat...but cik fa tahu perasaan ayah.. dulu kita bertiga....sekarang tinggal ayah dengan cik fa ja...cik fa janji mama akan jaga ayah sebaik mungkin....cik fa janji akan selalu doakan mama...tahun nih hari ibu tanpa mama.. tapi doa anakmu akan sentiasa bersamamu mama...





AL-FATIHAH mama..

5 comments:

shayra hint said...

sampai harini pun rasa mcm tak caya wa dah takdak... slalu kalau baca status k.long kat fb, mesti rasa sedih sgt.. tgk gambaq ni lagi rasa sayu ja....

be strong ok dear, kami sakit sgt kalau tengok hampa sedih, especially when you are the only daughter..

jaga ayah baik2..kami tau ampa kuat...

*wink* said...

sbar ye cik faa

cik fa said...

kak syera: thax dear..berat mata memandang..berat lg bahu nih memikul rindu mama...hukkk....xpuas lg bersama mama...

wink: cik fa bercuba utk terus bersabar dn kuat

Sunna Jo. said...

AL-FATIHAH... sebak aku baca..menitik gak la airmata...doa pengubat rindu kat arwah mama fa...dia sentiasa ada dgn fa...
banyak2 doa+yasin..tuk arwah mama n ayah fa..(ingat tuk diri sendiri gak)..

cik fa said...

tq sunna...yup...aku sntiasa ngs klau tringat arwah...sentiasa terbyg wajah dia...sgt rinduka mama....