Labels

Sunday, November 13, 2011

cik fa ke ประเทศไทย


lama tak update blog dengan ciri cik fa bukan cerita si Lil'Qarmaa gojes tu..okey...stop kejap cerita si Lil'Qarmaa...mari cik fa mahu bergebang...semalam cik fa berholiday setelah berminggu berhempas pulas untuk si Lil'Qarmaa tu..ahahha....yolah tu...buat keja sikit holiday ja nak lebih... nih sebab weekend nih perlu bersuka ria sebab next weekend ada projek besar for Lil'Qarmaa.. orang dah settle projek baru bersuka ria...cik fa nih bersuka ria dulu..hahah..lantak la.. asalkan kita enjoYYYYYYYY....



semalam cik fa ke negara jiran iaitu Thailand...dah duduk kedah tak sah la tak ke Thailand kan.. so kitaorang pergi balik hari...ala..pergi Hatyai dengan Songkhla ja..kalau ke Bangkok perlu la bermingguan kan..lagipun Hatyai dari tempat cik fa hanya 2 jam ja perjalanan...







pepagi bertolak terus stop dekat padang besar untuk breakfast...yeah...nih bf baru cik fa...tinggi tak???terasa kerdil disebelahnya...no lah...ni my cousin






pastu terus ke songkhla nak tengok mermaid..ya mermaid wujud ok di Thailand






kan cik fa dah cakap...wujud tu kan...opsss mermaid cencord la...nih mesti kes tak ada Triumph ka La Senza ka dekat dalam laut nih...







pagi-pagi dah jamu perut dengan delicious chicken wings...yummy...makan di tepi pantai...









then ke floating market...auchhh...fail nak mengingat nama tempat...adoi...tak teringat ya..sorry tak boleh nak mention nama tempat...korang try la google ya..ada gak jualan yang tak terapung... yang dijual terapung hanyalah makanan...







tengok tu ramai kan..nih tak sampai separuh okey penjual atas perahu..panjang lagi tu...semua makanan..banyak peniaga islam..tapi ada gak sikit jual tak halal..kena pandai la tengok








tengok tu bekas cantik tu...kalau kita beli air diorang akan isi dalam tu tak pun dalam buluh.. kreatif kan...bekas tu korang boleh bawak balik ya buat kenangan...murah ja pun 20 bat.. atupun RM2...RM2 korang dapat air sekali bekas cantik...best kan..boleh la mengurangkan penggunaan plastik..malaysia jom la buat macam nih...







comel sushi thailand...warna warni gitu....








confirm la cik fa beli air tu..tengok siap ada bunga orkid lagi..auchhh...comel-comel..








pastu cik fa beli sotong bakar....beli seekor ja..takot tak sedap...bila naik atas pastu makan.. Ya Allah..yummy gila kot..nyesal beli satu..kalau tak beli 10 ekor pun tak apa...kuah cicah dia sedap bangettttttt...








malam singgah pasar dekat hatyai...my maklang shopping buah dan beras...adoiyai suka la orang tua tempat begini kan...tapi cik fa cam geli sikit dekat sini...daging BAB* dijual merata pastu anjing pun merata..adoi..geli..





banyak la tempat cik fa tak sempat ambil gambar sebab bz shopping & makan...hahah... makanan dekat sini senang nak cari yang halal..so jangan risau...makanannya sangat sedap ok...tapi sesetengah orang tak berselera di sini..cik fa nih kalau halal ja..semua nak try.. heheh

No comments: