Labels

Monday, October 24, 2011

kenapa HIJABISTA cacat




gambar sekadar mencantikan entry...gambar dipilih pun harus la emarald green...






bila kuku diwarnakan...cantik kan...boleh la pilih kaler kita suka then calit-calit dekat kuku... ya..ya..ya..so nice..but for muslim benda nih haram...tapi berdasarkan niat jugak...if korang pakai niat untuk melawa then nak tarik minat orang lain untuk tengok korang..ya..ianya haram.. ya.. H.A.R.A.M...so haram tetap haram...sebab..simple..pewarna kuku nih mempuya lapisan yang air tak boleh merasap..so bila korang ambil wuduk or mandi wajib..air tak akan kena lapisan kuku...





ya cik fa...semua orang tahu tu..."cik fa oiii..saya tengah datang bulan...biasa la perempuan kan..so time datang bulan nih boleh la nak pakai kan...sebab saya tak perlu ambil wuduk & tak boleh mandi wajib lagi...so biar la saya nak calit-calit sikit dekat kuku"





ya...cik fa pernah dengar tu dengan telinga cik fa sendiri..but cik fa still ingat sampai sekarang someone ada bagitau cik fa...tapi cik fa tak ingat sapa...cik fa rasa ustazah cik fa time sekolah dulu kot..dia kata..ya kamu period and tak perlu ambil wuduk and tak perlu mandi wajib lagi.. tapi kamu tau bila kamu nak mati???tak kan??katakan la ajal kamu sampai sekarang time kamu tengah period and kamu tengah pakai pewarna kuku...macam mana la nak mandikan jenazah kamu..orang tu terpaksa la kena tanggalkan pewarna kuku kamu dahulu...






tapi sekarang cik fa makin pelik..sebab wanita berhijab pun pakai pewarna kuku...kamu dah cantik berhijab...allhamdulillah..tapi cacat sangat bila lihat kamu memakai pewarna kuku... kamu lebih manis dengan berhijab & tanpa pewarna kuku...hukum memakai pewarna kuku juga menjadi harus jika KLIK

5 comments:

Anonymous said...

Assalam..

yang mati tu 1 hal cik fa, lagi 1,bukankah mengubah kejadian allah tu haram..yg boleh hanya la inai sebab drpd tumbuh2an..begitulah manusia di akhir zaman..moga2 kita tidak tergolong dlm kalangan orang begitu

cik fa said...

wslm anonymous...

ya btul tu..hope kta tak tergolong dlm golongan tu..amin...

Diyana said...

tu lah tak faham tengok orang selamba pakai kutex ni .*eh betulke eja kutex tu

cik fa said...

tula...pelik bila muslimah mewarna kuku...tambah si hijabi

cik LOLA said...

selalunye orang endon yang gemar merwarna kuku tapi berhijab. kan?