Labels

Tuesday, September 13, 2011

TIPS: tak ada blog pun boleh komen entry blogger...macam mana?

selamat petang...dah lama nak tunjuk cara untuk komen bagi sesiapa yang tak ada blog tapi teringin nak komen...tak tahu cara????ok..meh sini...simple ja...ikut setiap step yang cik tunjuk nih...confirm korang dah boleh komen entry blog yang korang suka...sebab ramai juga yang tak suka mengarang blog tapi suka komen kan?betul tak???jom mula...





STEP PERTAMA :

buka blog yang korang nak baca...if nak komen..? tengok dekat bawah


klik dekat comment




begini la pop out yang akan muncul di skrin korang....ada setengah blogger tak pakai pop out diorang pakai full page atau embedded below post...semua tu sama ja...bentuk ja berlainan...





STEP KEDUA


(1) klik Anonymous tak pun Name/url...kalau klik name/url..korang letak la nama comel korang dekat situ..is ada url letak la..url fb ke..ok gak..bley la si blogger nih terjah korang pulak.. if tak.. klik anonymous pun boleh...

(2) jangan lupa letak nama..bley gak tau nama sapa la yang comment tu..kan-kan.. if tak nak pun tak apa...para blogger tidak memaksa kamu...

(3) dah sekarang masa yang dinantikan...tulis la komen..ha...nih penting...sila la jangan komen benda yang tak elok, mengutuk, menfitnah ka apa...komen la benda yang positif..if nak bagi pendapat mengenai blog si blogger tu..jemput la berbuat demikian..=)





STEP KETIGA


tadaaaaaa...dah siap...begini la rupa comment anda nanti...







macam nih la rupa cik fa bila dapat comment dari korang nanti....jemput la mngomen.. menjadi active reader lagi best dari menjadi silent reader...boleh gak menambah kenalan...




yeayyyyyyyyy...sekarang bukan blogger pun boleh comment entry para blogger kan... semuadah abc kan...???

2 comments:

yui92 said...

komen pakai google account sbb ada =p=p

cik fa said...

yui92:tq2...lupa pulak cik fa...utk yg ada google account..bley jugak klik dkt google account tu