Labels

Tuesday, August 30, 2011

kuih & red velvet cake cik fa di malam raya


fuhhh..malam-malam raya nih tergedik-gedik lagi nak buat kuih...nah siap 1 jenis kuih dan satu kek...patut la hujan lebat sekarang...nih gara-gara cik fa la terlebih excited hari-hari nak buat kuih....tadi cik fa buat choc pop and red velvet cake...yummy..first time buat red velvet...agak tak menjadi masa nak hias...tapi apa pun rasa dia sungguh la yummy....patut la cake red velvet dekat kedai mahal..rupanya bahan nak membuatnya sungguh mahal...



eh...ini bukan almond london ya...nih choc pop...dalamnya adalah kek chocolate yang digumpal menjadi bulat-bulat...comel kan...orang letak white chocolate dekat atas utuk hiasan..keja snang beli ja choc rice nih...nih pun dah meriah sakan kan...





nih adalah red velvet cik fa yang tak menjadi...cik fa buat tiga lapis..pastu pecah...tapi xpela cik fa tunjuk yang selapis punya...hehehe..merah tak mak ngah???nanti nak try lagi sampai menjadi...





ramadhan pun berlalu...kuih kek pun dah siap..baju raya semua dah ready...apa lagi...esok raya...yeayyyyyyyyyyy.....shhh...cik fa nak jadi skema kejap ye...dikesempatan ini cik fa nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR & BATIN...kalau cik fa ada tersalah kata... terbagi korang bosan atau terasa...tak terniat di hati cik fa sama sekali... apa pun.. enjoy raya sebaik mungkin k...jom kita mulakan saat membina lemak time raya nih...rugi tak bina lemak raya nih kan..asalkan jangan baju raya tak muat sudah..=) yang tinggal area kedah tu.. jemput la ke rumah cik fa beraya....jangan malu-malu ok...nak datang contact dulu tau...nak bagi alamat nanti..hehehe....datang bawak sekali duit raya untuk cik fa...cik fa muda lagi nih...

6 comments:

hanim said...

nak resipi!!nak resipi!!

cik fa said...

nak resepi yg mna tu cik hanim

Laila Majid said...

kalau crea cheese die tebal mesti lagi tambah2 lazat berkrim ! nomnomnom

follow cik fa !

cik fa said...

tula..nk ltak byk takot muak pulak cheese

ratna said...

Cik fa.. Kalau nak selamat jgn buat kek red velvet tp buat cupcake redvelvet

cik fa said...

ratna;tu la lps buat tu nyesal pulak..
buat cup cake pun ok