Labels

Saturday, August 20, 2011

jom membeli barang kuih



pejam celik..pejam celik..plus terkebil-kebil lagi...dah nak masuk 20 hari kan kita berpuasa... so.. mesti korang dah sibuk kan nak buat kuih la kek la...kalau yang advanced...dah buat dah pun... semalam cik fa dengan mak lang cik fa baru pergi beli barang nak buat biskut raya dekat sayang.. heyyyy...cik fa tak beli dekat sayang cik fa la.....dekat kedai barang kek sayang... dekat kedah famous nih...semua barang nak buat biskut ke kek ke chocolate ke..smua ada...



bajet tak ada orang la sebab time keja masa tu..tengok-tengok..ya ampunnnnnn... ramainya orang sampai bersempit-sempit dengan bawak bakul barang lagi..pastu si husband yang sweet temankan wife pilih-pilih barang kuih...si bapa pulak sanggup dukung baby yang kemerahan lagi datang nak beli barang buat kuih...ish2...sanggup tu sebab nak buat kuih home made..



comel nye..colourfull...


cik fa ingat sekarang nih orang buat kuih tunjuk je..tapi still ramai lagi eh buat sendiri.. bagus-bagus...yang beli tu bukan sedap pun..tambah yang 4 kotak rm10 tu..hampeh.. bentuk lain..rasa sama ja..kadang tak ada rasa pun..rasa tepung je kan..



tengok tu tangan mak lang cik fa..semua dia nak ambil...cik fa yang angkat bakul nih dah senget bahu dah pun...

3 comments:

ratna said...

Kalau masuk kedai jual brg buat biskut ni bole jd rambang mata walaupun kita ni x la buat sgt kannn... Tp seronok tgk semua brg ada kan cik fa.

hanim said...

cik fa nk bt kue apa..bgi la idea...aku da bt 3 jenis ni..tpi msa bnyak la plak lgi..hehe..kongsi2 idea meh~~

cik fa said...

ratna: tula psal.sng g kedai jual brg nih...smua ada..klau supermarket blum tentu lg smua kte nak ada


hanim: hahah..aku nih xstart lg