Labels

Thursday, August 25, 2011

duit syiling HERO malaya

sekarang nih hujan ja selalu...so apa lagi bersuka riang ria bersama nestle corn flakes la pacat-pacat tu kan...tadi maklang cik fa kena gigit dengan pacat...so dia pun kalut la masuk rumah sapu minyak gamat sebab darah banyak sangat keluar...keyang bebeno la pacat tu boleh isap darah maklang cik fa...pastu kalut suruh cik fa ambilkan tisu...




pic : google

macam nih la kot ye rupa pacat kekeyangan isap darah maklang cik fa



pastu tiba-tiba mama cik fa cakap letak duit syiling...ha??duit syiling? untuk apa? tak kan nak bagi dekat pacat kot...tapi pacat tadi tu maklang cik fa dah cabut dah...pacat mana tau guna duit syiling...pastu cik fa cepat-cepat ambilkan duit syiling 20sen..pastu maklang cik fa terus letak dekat tempat yang keluar darah tu...pastu kejap je dia angkat duit syiling tu..darah dah stop... wow amazing....first time nih cik fa tau pasal tips nak stop darah keluar kalau kena gigit pacat...





pic ; google

si hero 20 sen pada hari ini...jangan sangka duit syiling tidak berguna ya...

2 comments:

wachak said...

assalam cik fa

ni first time dengar petua macam ni. dulu2 rajin gak masuk hutan tapi belum pernah kena gigit pacat ngan lintah lagi.

cik fa said...

wslm..

a'a...cik fa pun first time tau nih.. so wachak boleh la try petua cik fa nih k...=)