Labels

Sunday, May 22, 2011

NUR KASIH vs PIRATES : mana satu nak pilih?

ya allah...tak sempat langsung nak update blog....sekarang diri cik fa bz sungguh dengan tesis... bila ada dekat bilik..sempat godek fb kejap pastu baca blog orang..pastu dah mengadap tesis balik... tak sempat langsung nak tekan NEW POST...jeles ja tengok orang update blog selalu..tapi masa bergojeng tetap ada...terutamanya masa untuk movie...of course tesis tolak tepi...


semalam cik fa dengan dua kanak-kanak ribena tu pergi tengok NUR KASIH THE MOVIE & PIRATES OF THE CARRIBEAN...tiket tu dibeli sehari sebelumnya...cik fa nasihatkan kalau korang nak tengok baik beli before hari korang nak tengok tak pun booking dulu k..dua cerita nih cepat SOLD OUT k....


tapi before masuk tengok movie...mesti la beli bekalan makanan...kitaorang punya la share nak beli combo 3 dekat gsc sebab nak dapat bandana pirates....bukan satu kitaorang dapat tau...3 terus... kakak jual tu kata...bagi satu takot berebut nanti..fuhhh..terasa diri ini bagaikan kanak-kanak...






meh cik fa review sikit pasal dua movie cik fa tengok....NUR KASIH bagi cik fa tak berapa best macam cerita bersiri before nih...cik fa lagi suka cerita bersiri dia..movie dia biasa...tak ada apa yang best...kepada peminat tegar nur kasih..jangan marah k...nih semua dari pandangan cik fa ja...tiz zaqiyah cakap tak berapa clear...macam mumbling...tak tau la..cik fa yang kurang fokus ka apa...lagu-lagu dalam movie tu tak berapa masuk dengan scene dia...just lagu yassin nyanyi tu ja masuk....entah la...banyak lagi sebenarnya cik fa tak berapa suka...tapi cukup la...nanti marah peminat nur kasih pulak....sorry ya..


PIRATES OF THE CARRIBEAN pulak...tak ada apa nak cakap banyak..memang best... tambah hero dia kan johnney depp...memang la superb best...cik fa suka...tapi kepada semua yang tak tengok lagi PIRATES...bila habis cerita tu jangan terus keluar...tunggu sampai betul-betul habis ...sebab lepas yang keluar nama actor...penerbit smua masa last tu...ada last scene untuk ending cerita... cik jiran la suruh kitaorang tunggu jugak..so punya la sanggup tunggu sampai dah semua orang keluar...semata-mata nak tengok...fuhhhhhh...berbaloi..nasib ada...




penelope cruz tengah preggy time nih...nampak kan dia gemuk sikit...




cik fa suka mermaid nih...cantik...





nih muka dia full...cantik kan...French actress, Astrid Berges-Frisbey




opssssss.....nih memang tak payah cakap...maintain macho...cute janggut dia...




uishhhhhh..melting...=)

all pictures : credit tu uncle GOOGLE

p/s: tengah seronok layang movie...jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah kepada anak-anak yatim yang terkorban dalam tragedi tanah runtuh tadi...sama-sama doakan yang lain selamat.....

5 comments:

Munirah said...

pirate!! sy die hard fan trilogy ni :P

cik fa said...

best kn pirates

Eima Jer said...

omg!
saya rasa nak tgk PIRATES lagi version 3d plak.
adorable sungguh la kapten jack sparrow tu

cik fa said...

eima: jackie sentiasa adorabe kn

cik fa said...

eima: jackie sentiasa adorabe kn