Labels

Monday, May 2, 2011

ice cream bagi cik fa???

korang buat apa hari nih??cik fa baru ja pulang dari rumah cousin..tak nak la cakap pasal cuti... hari nih cik fa kembali beraksi di blog mahu bercerita pasal makanan...korang mesti rindu cerita makanan cik fa kan...but satu-satu eh...ada banyak entry pasal makanan...so cik fa publish yang ini dulu...





korang pernah dengar or tau pasal THE CREAM & FUDGE FACTORY??...cik fa baru tau masa pergi alamanda ternampak kedai nih....dia baru buka outlet dekat alamanda...tapi cik fa tak try pun...entah masa tu tak rasa nak try....so hari tu cik fa dengan mr bola pergi try outlet dekat fehrenheit..






ada 3 step untuk anda menikmati ice cream di sini..baca dengan teliti ya...(klik picture untuk lebih clear)





dekat menu ada siap-siap nama ice cream yang diorang mix kan sendiri...or korang boleh choose flavour korang sendiri...



first step: pilih dulu flavour yang korang nak..tak kisah la satu flavour ka dua flavour ka untuk dimixkan...





korang boley try semua flavour sebelum memilih..anda dibenarkan...so gunakan hak kepenggunaan anda...=) pilih flavour yang betul-betul anda suka..cik fa pilih chocolate & cheese cake...





step kedua : pilih la mix-in yang korang suka....cik fa pilih brownies dengan chocolate apa tah bulat-bulat tu...





step ketiga : tengok la diorang mix ice cream tu atas marble stone nih...













korang jangan lupa pilih nak makan dalam cone ke cup...harganya sama...


cik fa pilih dalam cup...senang nak makan kan..





last sekali cik fa tambah chocolate syrup....nih kena tambah duit juga ye...ice cream & topping dah include dalam harga dia tawarkan...





sekarang...tadaaaaa.....nih la rupa ice cream yang dah siap mix.....jemput makan semua...





time untuk menikmati sekarang..yummy-yummy....





time untuk mr bola mencuba...tengok muka mr bola...nampak macam tak puas hati kan...


meh cik fa comment sikit pasal ice cream tu...rasa ice cream tu biasa ja..tak berapa pure...so cik fa tak berapa loike....tutti frutti & baskin robbins lagi sedap kot...tapi specialnya kat sini kita boleh tengok dia mixkan ice cream tu...dats all....=) so korang pulak try...nanti korang comment pulak eh apa rasa dia...selamat mencuba...

4 comments:

Firuzwaliffah said...

sedapnya, tapi jeles di situ kerana masih berpantang aiskrim..huhu~~

cik fa said...

tak brapa sdp pun..
hehehe...tggu smp kamu hbs pntg ya

sherah said...

bape hinggit ni cik fa

p/s boleh tak buang word verify tu hehe :P

cik fa said...

sherah:cik fa ambl 2 flavor skli sgn chocolate syrup..rm18..