Labels

Tuesday, May 10, 2011

... dalam botol - pengambaran dalam komuter????

tadi cik fa ambil komuter masa perjalan pulang dari kampung ke bangi...tapi cik fa naik komuter dari kl sentral la...tak kan la dari kedah pulak...tak ada lagi service komuter dari kedah direct sampai bangi...kalau ada pun cik fa pikir 10 kali nak naik...dah service hancur....tambah sekarang naik coach wanita pun tak ada beza dengan coach lain..








tengok tu...sign pink tu merata ada dekat coach tengah..tapi entah la lelaki yang tak rasa diri diorang laki kot...nak jugak berhimpit masuk coach wanita...padaaaa....kalau macam tu kena buat macam dalam movie"... dalam botol" la dulu...baru boleh naik coach tengah tu...dua bahasa dah ada kat situ..bahasa melayu dengan english..tapi tak paham-paham jugak...selalu cik fa tengok mat bangla ramai la naik..kalau ya pun tak pandai baca...tengok la...dah sah-sah sign tu pink melecun....tak kan warna pun tak paham lagi kot... nih mesti kes mat bangla tu suka kaler pink kan...tu pilih coach banyak pink dia nak masuk tu...








nih cik fa sempat candid tadi...buat muka tak bersalah je naik..even dia tu pakcik...tapi kena la respect...ini hak wanita...uishhh...dah macam DATUK SERI SHAHRIZAT ABDUL JALIL dah cik fa bercakap kan....marah punya pasal...nih pakcik tu..cik fa boleh tahan lagi..nih muda terang tang tang pun nak jugak masuk...kok iya pun nak usha awek cun dalam coach wanita nih... tunggu la dia turun kat mana-mana hentian..ha..pastu ko ngorat la abang oiiii sampai dapat...

4 comments:

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


ada sesetgh org ni xpeduli dgn peraturan yg dibuat dan ambik mudah jer..kdg2 nk jugak kata org jenis mcm ni mmg x reti bahasa. org buat peraturan mcm tu ada la sbbnya, bukan suka2..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

cik fa said...

tula psal..
org suka ambl bnda nih ringan ja kn

HaNa HoNeY said...

bese la tuh
kdg2 xleh blah nyer org melayu sndri nek coach neyh
aish...sah2 dah lame sgt dok africa gamaknye
bm n bi xreti bace
^_^

cik fa said...

tula psal kan hana..
kdg plik....org tau baca...
tp xnk ikut...