Labels

Monday, January 31, 2011

kapal stim = steamboat...boleh makan ka???

sunyinya kolej...semua orang dah balik kampung..cik fa nih la dok terhegeh-hegeh lagi dekat ukm..rabu baru balik...tak sabarnya mau pulang....fuhhhhhh...tarik nafas lepas...sabar-sabar... mesti korang dapat agak kan cerita apa cik fa nak update nih...mesti MAKAN kan??? ya 100% betul...cerita makan lagi...bosan ka?cik fa try kurangkan cerita pasal makanan eh nanti...nih last untuk bulan ni..hahahahhaha....



hari tu mr bola mengidam steamboat...pastu pikir la mana nak makan stemboat nih..ting***terkeluar awan-awan..pastu dalam awan-awan tu terpikir & terbayang flamming steamboat dekat setapak tu...selalu kalau lalu orang macam dekat funfair..ramai gila...murah jugak la..rm25 per head...okey tak??flamming steamboat nih ala-ala seoul garden...just tak ada bakar-bakar ok...dah nama pun stemaboat kan...ada sup dengan tomyam...






tomyam dia sangat sedap...cik fa suka....







jangan tertipu sebab sikit ja atas meja...nih baru first round... second & third round tak sempat ambil gambar...tengah nikmat sangat kan makan..tak caya??






tengok tu mr bola....feeling habis la masa makan...





dulu cik fa ada gak terbaca yang flamming steamboat nih tak dapat sijil halal lagi...tapi tengok-tengok dekat counter dia ada nih :


so terjamin kan kehalalan dia...




flamming nih ada macam-macam choice...ikan, ayam, seafood, sayur, kari ayam, nasi goreng, ice cream, nugget, macam-macam la...tak boleh nak list kat sini..banyak sangat...apa pun.. best tempat nih..so nanti cik fa mahu pergi lagi....hehhe..

2 comments:

Daa.Aubrey here ! said...

wah!cedapnyerrrrr ngk....gulp! :)

cik fa said...

yeah...sgt sedap..=)