Labels

Monday, January 24, 2011

double chin itu comel ka???

cuba tengok cermin sekarang...dagu anda berlapis tak???bahasa omputihnya double chin....dagu cik fa kalau senyum mesti la nampak layer...dah macam kuih lapis dah....buruk kan dagu berlapis nih.. cik fa perasan...tak semestinya orang gemuk ja dagu berlapis....orang yang kurus pun ada gak yang dagu berlayer-layer nih...korang tau tak macam mana boleh jadi berlayer-layer nih???bukan macam korang buat kek lapis tu ya...nih sebabnya...


1) cara jalan & cara duduk tak betul...
2) tido menggunakan bantal
3) makan berlebihan




sebelum dapat triple chin macam si britney nih....meh kita buat exercise...



1) jangan la nak bongkokkan badan masa korang duduk, berdiri atau berjalan....pastikan badan korang tegak & mendagu sentiasa...bukan mendada ya...

2) jangan la makan banyak sangat...cik fa la tu suka makan banyak..kan dah ada si double chin tu..

3) urut dagu dari bawah ke atas...elok kalau korang buat masa baring...urutan nih elok nak mengetatkan otot & meransang peredaran darah ...

4) buat senaman dagu....jangan ingat dagu tak ada senaman...dagu pun ada cara senamannya jugak ya...

meh cik fa nak ajar senaman dagu pulak...sambil korang baca tu..try la jugak ya...kita buat sesama jom....1..2...3...goooooo...

1)berdiri tegak.. korang berdiri tau bukan duduk..bukan mencangkung..bukan berbaring ok......penting: pastikan badan korang tegak... pastu sepak la muka korang sendiri bergilir0gilir guna tangan kanan & kiri..buat sebanyak 40 kali....ikut la speed sepakkan korang tu laju mana...hahah..muka sendiri kan...so tak la rasa nak marah kena sepak...

2)eh......jangan duduk..teruskan berdiri tegak...pastu jelirkan lidah korang yang cantik tu sepanjang yang boleh....macam ular selalu buat tu......ulang 10 kali..buat sampai korang rasa otot bahagian leher korang tegang...

3)pastu korang angkat bibir bawah sampai sampai melewati bibir atas..sejauh yang boleh...ulang 10 kali....

4) dah habis la step..tak ada dah...suka ya buat..sampai cari step 4....okeyh...buat selalu ya.... cik fa pun nak try nak hilangkan double chin....







tu la si double chin cik fa....dulu tak la berapa nampak even pipi bulat macam bola golf...sekarang ja gila menonjol.....jom sesama kita HAPUSKAN double chin...

4 comments:

gigiAriEma said...

haha.menarik tips tu.
baca sambil mencube!hehehe

cik fa said...

bagus2....
buat slalu ye dear..

MATAHARIKU said...

as salam cik fa...org tua2 kata, dagu berlapis murah rezeki...

cik fa said...

yeke..
kalu mcm tu kne smpn la double chin nh