Labels

Wednesday, January 5, 2011

cantik ka kurus?????????

sejuk la...hujan dekat luar la(mesti la dekat luar tak kan dalam bilik pulak hujan kan??..)...tadi sambil tengok berjalan-jalan dengan lengguknya macam ituik pulang ke reban di blog-blog orang..tiba-tiba..owh...Wt*...gila la kurus model nih..baca punya baca rupanya dia nih anorexia..anorexia nih adalah sejenis penyakit yang takut berat badan naik... even diorang tu dah macam lidi, diorang still rasa diorang nih gemuk and tak makan...sometime diorang akan cuba muntahkan balik makanan yang diorang makan..eww....rugi tu...makan sedap-sedap pastu muntah balik...padaaaaa...diorang nih kurus sampai nampak tulang belakang timbul...pastu tak ada isi..cengkung ja...tak caya???



















nih model dari Perancis dan pelakon kot..nama perempuan ini ialah ISABELLE CARO.. tapi si ISABELLE CARO nih dah meninggal dunia pada 17 November 2010..masa tu umur dia 28 tahun...si ISABELLE nih mati sebab gangguan pernafasan yang teruk..tapi sebab utama ialah penyakit anorexia..


Isabelle nih pernah bagitau yang dia mengalami gangguan makanan sejak usia 13 thun dan dia terus jadi anorexia..Isabelle nih pernah jadi simbio perjuangan anorexia...dia berpose naked untuk kempen iklan tu...cik fa tak nak la letak picture tu kat sini..(ehem..paham la kan)...




cantik kan dia sebelum tu..tapi still kurus....tapi gambar after tu macam tulang je kan.. so sapa-sapa yang terlalu obses sangat nak kurus tu..jangan la sampai macam nih...tak cantik pun kalau terlalu sangat kurus k...sedang-sedang tu yang cantik..so apa lagi jom la diet seimbang k... jangan sampai tak makan pulak tau...

2 comments:

shasha said...

stju la ngn u cik fa..i pon ni obses jgk nk kuruihh tp xde la smpi anoreksia=)

Kembang Perawan 3288 said...

FA. aku dh tgok kt google imah si ISABELLE CARO nie.yerkk bogel kurus cikeding. x snggup