Labels

Tuesday, January 11, 2011

apabila cik fa bercerita pasal makanan

yo..wassup bro...kalian buat apo tu...???rasa lama kan cik fa tak update pasal makanan...rasa pelik pulak..sebab sang makanan dan cik fa tak dapat dipisahkan...biasa la..cik fa suka try makanan baru-baru nih...yola..rugi hidup tak pernah rasa makanan lazat-lazat...but pilihan cik fa semestinya halal...wajib k...sebab makanan yang halal akan membentuk peribadi seseorang.. (ada gaya prof izi haji ali tak??)..


weekend lepas : mr bola jemput cik fa dengan si rommate dekat lcct kitaorang terus pergi sunway piramid sebab nak makan dekat GARDENS ( kedai fav cik fa dengan mr bola yang baru)...sapa-sapa tak pernah try..pergi cepat k..kedai dia ala-ala full house...sebab putih ja..makanan dia superb...tapi portion dia sangat-sangat banyak...cuba korang order onion ring dia...fuhhhhhhhh..terangkat beb..





pastu terjumpa kedai Cone Pizza...macam wow...baru la..tak pernah try lagi..apa lagi...terus la beli sorang satu....nak tengok rupa pizza nih??bentuknya tak bulat macam pizza hut or dominos ye..dah nama pun cone..so..bentuk mesti la cone kan...







nih dari pandangan atas ye...tak sempat nak ambil gambar full..sebab cik fa dah ngap..rasa pizza nih biasa ja..tak la macam..wow...sedapnya..nak lagi la..rasa dia macam pizza biasa ja kot..rasa dah macam familiar tak ada kelainan..







pastu before tengok movie..ada plak IRELAND POTATO nih depan tgv...apa lagi...si roomate melonjak-lonjak bagaikan kanak-kanak mahukan gula-gula..so kitaorang try potato dengan squid nih...rasa dia macam potato biasa..tapi agak sedap sedap ada pickle mayonis...next time nak try flavour lain pulak..







tadaa....dessert la...nih cik fa tapau ja...dah lama cari sebab ada ternampak dekat fb ka blog tah..orang cakap sedap...pastu dah alang-alang jumpa terus beli..namanya PANCAKE DURIAN.. dalamnya isi durian..ya..sangat sedap ok sebab memang isi durian ja dekat dalam...cik fa suka... murah ja..6pc-rm10..lagipun sedap...memang berbaloi-baloi..hehe..bagi pencinta durian...cepat-cepat dapatkan pancake nih ya..


huh...habes cerita bab makanan yang cik fa try hari tu....so korang bila lagi nak try???cepat sebelum terlambat...

2 comments:

Rozana Razali said...

ada tanda halal tak dear? sbb tgk kdai tu ada tulisan cina.. kalau halal nak beli sbb tgk ni http://www.jackcow.com/team.php?id=40
=P

cik fa said...

halal rasanya