Labels

Monday, December 6, 2010

cerita makan ja

hujan la sekarang dekat luar...nak tido tak rasa ngantok..nak tengok movie tak ada mood nak tengok movie..so cik fa update blog la..nih ada masa baik luangkan masa dengan blog..klau dah start bz...blog pun diabaikan...entry lepas cik fa ada cakap mr bola fobia dengan ikan bawal kan.. so meh cik fa cerita...

siang tu before pergi tengok NATRAH...kitaorang lunch dekat madam kwan pavillion...tak tau nak makan apa..so kitaorang try la madam kwan...sebab tak pernah lagi try...so bila kitaorang tengok menu..harga dia biasa la..tak ada la mahal sangat and tak la murah sangat...ok la...sebab kedai dia cantik sangat..and service pun bagus...then mr bola nak try lauk-lauk...so kitaorang decide la menu seperti di bawah ye





sotong masak ASSAM





brokoli & mushroom





ikan bawal stim



korang fokus dekat ikan bawal stim tu je k...kenapa cik fa kata mr bola fobia..bukan dia allergic ke apa dengan ikan bawal..tapi harga ikan bawal dekat mdm kwan...nak pengsan tengok bil... above rm50 okey ikan bawal tu saja...mahal kan..and sangat tidak berbaloi..yang lain okey la.. tak mahal sangat...ikan bawal tu ja yang buat cik fa dengan mr bola macam nak pengsan...huhu.. tu la sebab utama sekarang mr bola dah fobia nak dengar nama bawal..bila macam nih pun.. makan pun tak rasa puas hati sebab makanan dia tak berapa sedap..tak kena dengan lidah cik fa.


maybe sebab makan tak puas hati kan..so mr bola ajak cik fa dengan kak maya pergi chilli's dekat empire subang...cik fa memang suka makanan dekat chilli's...portion dia banyak and sedap sangat...berbaloi dengan harga....




Fajita trio kak maya...nih fav cik fa dekat chilli's





BBQ beef ribs & chicken nih mr bola punya..





smokey fire- roasted salmon nih cik fa punya ye..



kitaorang order bottomless tostada chips jugak...bestnya chips nih sebab boleh refill....best kan.. makan kat chilli's 3 orang pun tak sampai rm200..tapi dekat madam kwan..ouchhhhhh... kering poket.. maybe kalai makan kat madam kwan..tak boleh kot makan lauk-lauk kn..makan biasa ja.. boleh la kot ye..








nih kak maya..kakak mr bola..

4 comments:

anishamzah said...

nampak sedap... wah..

buxx_szmania said...

sdp sgt chili's

MiSs StrAnGer said...

sedp eh chili's? xpenah try lagi...
^_^

buxx_szmania said...

chili's sdp sgt...cik fa ske...try la