Labels

Saturday, November 6, 2010

dalam hati ada air bah

semalam cik fa ada cakap nak share cerita ISI RUMAHKU MENANGIS kan...ala tajuk macam cerekarama ja kan..mentang la pukul 10 malam nih cerekarama,....cik fa pun buat tajuk entry pun ala-ala cerekarama plak kan...tapi rasa tajuk tu can tak best pulak...cik fa tukar jadi DALAM HATI ADA AIR BAH ...ok tak??



okey la...just nak cerita yang rumah cik fa dekat kedah banjir...kan kedah banjir teruk...la..korang tak tau ka cik fa orang kedah...meh sini nak gtau lagi sekali...cik fa anak jati kedah ya...banjir dekat kedah paling teruk kali nih..rumah cik fa pun tak terkecuali...sampai alor star yang tempat tak pernah banjir pun banjir...mungkin ada hikmah disebalik nih kan...cik fa rasa nak balik ja rumah tolang parents cik fa kemas barang..tapi sekarang tengah final exam...so tak boleh la...yang boleh...dapat tau perkembangan setiap hari...syukur la..kali nih elektrik dengan air still ada...kalau dulu diorang potong....



dulu tahun 1988 banjir...bulan 11 kalau tak silap..masa tu cik fa dalam womb mama cik fa lagi.. mama cik fa terpaksa naik trak askar nak pindah pegi rumah nenek...masa tu mama cik fa sarat dah mangandung...18 dec baru cik fa lahir...pastu banjir pulak tahun 2000 kot kalau tak salah.. then 18 dec 2005...wow...masa bday cik fa tu banjir...dan sekarang 2010 banjir lagi sekali... kalau banjir nih penat masa nak cuci & kemas balik nanti la...minggu la sekali cik fa dah nak balik.. boley la tolong..tak sabarnya nak balik...okeyh la...cik fa ada copy picture banjir dari fb cousin cik fa...
















nih semua picture depan rumah cik fa...sebenarnya depan rumah cik fa nih sawah...tapi dah ditengelami air banjir dah macam laut TEH AIS kan...





nih pulak pakcik cik fa...depan porch kereta di tepi rumah cik fa






nih pulak mama & ayah kat atas balcony rumah tengah tengok pakcik atas sampan..






nih rumah pakcik...




setakat laporan yang cik fa dapat malam tadi...banjir dah makin surut dekat rumah cik fa..tapi makin teruk dekat alor star...hope semuanya akan cepat surut...amin..okey la..time untuk cik fa study...isnin ada last paper...doakan cik fa okey...bye......

No comments: