Labels

Tuesday, August 10, 2010

TUTORIAL-penjagaan fresh flowers drpd berguguran

lalu sikit dengan second entry...jangan la marah okeyh...just nak kongsi info...kalau ada yang tak suka..tak payah la baca...cik fa nak ajar membe yang berminat sahaja ok...(keputusan cik fa muktamad-tiada kompromi)


disebabkan sekarang musim konvo la kan...mesti korang dapat banyak fresh flowers...am i rite??? cikai-cikai cik fa yang tiada peminat pun...cik fa dapat 3 bouquet...dekat bawah cik fa dah bagitau kan sapa yang bagi..si bola tak kasi pun..hukkkkk...........=( (dia just bagi sekumtum bunga hasil petikan aka curian bunga mama dia)..so korang yang vogue & famous macam famous amos tu mesti la dapat selori or berlori-lori bunga kan...wow...meh sini sikit..nak tambah koleksi kering nih...heheh...boleh nnti cik fa tampal-tampal dalam frame...pastu jual...heheh (kira untung ja kan)



RISAU????SAYANG dengan bunga???TAKOT berguguran????



tak perlu kerut-kerut kening..try cara cik fa (cik fa tak ingat sapa ajar cik fa-tapi ada someone la..lupa-lupa**^^cik fa minta halalkan untuk kongsi info nih k...)


stepnya.......tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................(senang ajo)







- terbalikan bunga tu & gantung..biarkan bunga tu tergantung dalam keadaan terbalik sampai kering...so kelopak bunga tak akan gugur...tak percaya tengok bunga dekat bawah yang diberi oleh si bola dekat cik fa dulu... cik fa buat macam nih sampai kering....









macam mana??sekarang percaya tak??sama kan macam fresh punya tapi dalam versi kering...still cantik...orang yang bagi pun akan happy sebab pemberian dia kita jaga dan hargai...jangan biarkan bunga anda berguguran...cuba sekarang...terbalikan & gantung sekarang juga...!!!!!! arahan keras dari cik fa!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 comments:

mama zharfan said...

wah, bagus tips ni :)
kaler asal bunga tu akan kekal jugak ker :)

anyway, salam ramadhan al-mubarak dari bumi nottingham :)

feel free to visit my lil blog CLICK HERE!

ratna said...

betul cara cik fa tu.. sbnrnya kita terbalikkan bunga tu pun sbb nak dia punya batang maintain straight..bila dah kering jadi cantik. kalau kita keringkan secara menegak mcm biasa.. kalau dia layu mesti batang dia lentok.. so tak cantik.. pasal tu kita gantung terbalik..

buxx_szmania said...

mama zharfan:kaler tu xmaintain la.. sebab dia akan kering kan...
selamat berpuasa jugak...


ratna:tq 4 da info...ehhehe..cik fa pakai buat je...xtau pun kenapa