Labels

Friday, August 20, 2010

PENCURI itu orang JAHAT

assalamualaikum...


sedar tak sedar...hari nih dah hari ke10 kita berpuasa...dah berbuka???mesti la sudah kan..nih dah pukul berapa dah...orang dah balik solat terawih dah kan...dah 11 pm dah cik fa oii....tu la tadi concentrate sangat buat assignment sampai tak tengok kiri kanan..(motif:nak hiperbolakan cik fa rajin buat assgmnt-sedangkan pegi sana pegi sini masa buat assingment)....tapi allhamdulillah..siap 1 assignment...lagi 1 menanti...lagi 1 tu esok okeyh...akan memerah peluh dan keringat untuk menyiapkan assignment..(good luck kepada diri sendiri)...



heh..dengar nih..nak cerita...baru-baru nih ada bilik dekat kolej cik fa kena pecah masuk...pencuri tu masuk ikut bumbung....ish...pelik kan...bulan-bulan puasa pun buat keja terkutuk tu...nak kata hasutan SI DEVIL (macm comel pulak bagi nama macam nih)..SI DEVIL kan kena ikat...nih mesti nafsu sendiri...apa la nak jadi...sesiapa yang ada niat mencuri tu..buang la niat tu...setiap benda yang kita buat tu akan dapat balasan.."what goes around will comes around: okey...ingat benda dalam semua benda kita buat..tak kisah la baik atau buruk...



minta la semua nih tak jadi dekat cik fa lagi..lagi???kenapa lagi??sebab before nih cik fa pernah hilang lappy.masa 1st year dulu..ish gila meraung cik fa (macam lagu newboyz tu)..orang tu pecah masuk bilik jugak...masa tu dah rasa fobia okeyh.....lepas tu mama gantikan lappy baru...tq mama sayang...tq ayah jugak....hope lappy ini akan sentiasa bersama cik fa sama bila-bila..boleh cik fa tunjuk dengan baby cik fa nanti..(opssss...gatal-gatal..dah pikir pasal baby)...shhhhh..pegi jauh-jauh kegatalan itu...



owh baby lappyku sayang...walaupun rupamu hitam kelabu..tapi kamu sungguh menawan...bangun tido akan lihat kamu..sambil makan, sambil lihat kamu..sebelum tido, lihat kamu lagi...tak sanggup berjauhan dan berpisah denganmu wahai lappy hitam kelabuku..........






inilah rupa hincik lappy hitam kelabu cik fa....di dadanya terpampang wajah mengada cik fa kan..(menandakan dia sayangkan cik fa)..jangan jelesssssssss...........

footnote :jaga barang baik-baik dan berhati-hati...kalau nampak orang mencurigakan call unit keselamatan UKM (03-89214666)..untuk warga UKM ja okeyh...warga lain..sila hubungi bahagian keselamatan tempat masing-masing (tak mau la ambil pak guard kami...pi cari pak guard hampa tau..)...=)---------> pesanan untuk cik fa dan semua okeyh...

4 comments:

nabiha said...

faa.. ade kes lagik ke?

b skang practcal kt trg.. sem dpan br p ukm balik.. huhu..

buxx_szmania said...

ada lagi b..
zaaba..blok d2...aras 4...
dia msuk ikut bumbung

diana said...

dia cari duit nak
buat belanje raye
nanti la tu..

buxx_szmania said...

tula psal..xda duit nak prepare nak rya kot