Labels

Tuesday, August 3, 2010

kepelikan SI TIKUS




sapa tak kenal si jerry cutie cutie pie tu...sungguh comel kan...budak kecik mesti kenal bangat dengan si jerry yang sungguh comel tu..dah la bijak...padan muka si toms yang selalu bengap.. go..go..jerry...!!!i lup u lah.....but this entry bukan nak cerita pasal si cutie pie nih...nak cerita benda yang kena mengena dengan si cutie pie nih..


tadi dengan sesedap rasa tengah jalan-jalan sambil usha-usha blog orang...then cik fa terbekenan dengan entry membe nih ::KREBIOZEN::..pasal entry PAD YANG DAH EXPIRED...dear..cik fa copy paste from your blog okey..dia also copy from facebook...**halalkan k dear**..just curious dengan cerita tu...lets discuss...=)




Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalam

bahasa melayu....

HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..

check dulu expired date...

Kualiti..

dan paling PENTING kebersihanya...

takot2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...



Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telah

mengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan ....

Beliau seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALA

WANITA...

disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkan

tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..

Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satu

pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...

so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu....

lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcm

orang2 mengandung tu...

Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa ape

penyakit anaknya..

dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah

MENGANDUNG!!!

maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia

tidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukan

hubungan seks..

Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUS

yang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2

TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR

TERSEBUT..MUNGKINN.....

doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana

didapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan

memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut...



pelajar terbabit kini disahkan TIDAK BOLEH mengandung lagi kerana mereka

telah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri

dijangkiti virus tikus yg kotor itu...



Moral of the story......

*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..

*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2

BINATANGSILAP2 KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...

*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAK

TERJADI



ATTACHED GAMBAR ANAK2 TIKUS TU SELEPAS PEMBEDAHAN DILAKUKAN...

SUMBER: www.iedaluvsham.com


anak2 tikus yg dikeluarkan slepas pembedahan dibuat




cik fa tak tau la cerita nih real ke tak..but banyak yang buat cik fa rasa pelik....lagi pun notes nih ada terletak dekat fb yang orang akan percaya sumber ceritanya..so cik fa tak nak la korang baca dan terus percaya..sebab nanti tak pasal-pasal info yang salah gak korang percaya... lets discuss benda nih..benda simple la akan merosakkan benda yang penting...



first: tikus sejenis mamalia...cam na pulak tikus nih boleh ada telur pulak..kalau la nak dikatakan telur tu telur si female tikus tu..macam mana pulak la telur (ovum) boleh ada dekat luar dari si mak tu..mesti dalam ovari dia kan...

second:macam mana pulak telur atas pad tu disenyawakan..mana datang pulak la sperm..

third:macam mana la telur yang dah disenyawakan tu masuk dalam ovari???apa guna masuk dalam ovari..function ovari menghasilkan ovum (telur)..telur selalunya disenyawakan dalam tiub fallopio....telur yang disenyawakan akan lekat dekat endometrium (rahim)..
wow...pelik sungguh

fourth:macam mana telur boleh masuk dalam ovari masa period???macam mana dia bergerak sampai ke ovari seperti dalam cerita...sedangkan sperm yang ada ekor pun ada yang tak sampai ke telur (ovum)


cik fa bukan nak memalukan source ceta nih ke apa..just nak betulkan pemahaman pembaca.. sebab penat ja cik fa habiskan degree biology...tapi tak betulkan yang sepatutnya....sebab korang kena baca dah pikir...jangan baca dan terus percaya cerita tu bulat-bulat k...sorry kalau info cik fa salah..kalau salah..betulkan k...kita sama-sama belajar..=)

3 comments:

hanim said...

betol2..
lgipon.
bilangan kromosom manusia dgn si tikus tu sah2 berbeza..
so akan jdi sterile..
bila sterile tu..
xde la embryonya...

buxx_szmania said...

wow...saintis dah bersuara nih

BaLL said...

betui,betui,betui....
ishh.. ish...
pndai sngguh cik fa ngan cik hanim...