Labels

Saturday, August 14, 2010

CUAK di bulan puasa

breath in..breath out...breath in..breath out...huhhhhhhhhhhhhhhh..releks cik fa...semuanya akan okeyh...awak kan kuat cik fa...sabar...



wow..nih la detik cemas semalam sebelum berbuka..nak kata cemas...tak la sangat.. tapi bagi cik fa sangat-sangat cemas okeyh..sebab bertarung nyawa cik fa yang tersilap booking tiket flight untuk ayah..huhu..cuak kot..sebab harga tiket bukan rm1..kalau rm1...i sanggup ganti you...but beratus kan...so mana la cik fa ada duit nak ganti nanti...


so try la call udara asia...tapi tak boleh ja..asyik cakap dengan suara wanita udara asia (mesin)...sampai cair cik fa dok dengar suara perempuan tu...tambah plak dengan hincik bola yang berleter pastu marah sikit sebab cik fa cuai...last-last hincik bola terkena jeritan dari cik fa..tu la orang tengah kalut plus cuak dia kalut jugak nak berleter..(so sorry hincik bola ya-tak sengaja)...


check punya check dekat website NIH...boley tukar time dengan date ja..lagi la cik fa nih bertambah cuak...tapi kan si jiran dengan si roomate pelik sebab even cik fa cuak..semalam buka puasa cik fa still boleh makan banyak..ehhehe...makan mana boley campur aduk dengan perasaan..rugi la tak makan...dah makan sedap semalam....


so korang tengok la apa yang berbeza di situ..





salah






betul



sebenarnya cik fa salah booking tempat..sepatutnya lcct-->as tapi cik fa booking as-->lcct... dah la tempat tak boley tukar...so sapa mau settle???plan tak nak bagitau ayah..so dah macam nih.. terpaksa la bagitau..masa bagitau tu macam nak terkeluar jantung..nasib la ayah baik..heheh.. dia cakap esok ayah pegi airport tanya..sayang ayah..ehhehe..








allhamdulillah..dah mampu terseyum lebar...sebab ayah kata boley tukar time, date dengan name..so tiket tu akan menjadi milik cik fa untuk pulang disember nanti sebab ada orang booking suruh jadi pengapit...(cik fa akan update pasal pengapit nih nanti ye you allzzzzzz...sabar okeyh di bulan puasa)....hiphip horeyyyyyyyyy. masalah settle...bulan puasa yang menguji kesabaran..masalah pun dapat disettle dengan mudah..allhamdulillah..syukur sangat...



okey...daaaaaaaa...mau berYM dengan hincik bola..dari tadi dia tunggu cik fa nak ym...(sabar ye hincik bola)....

3 comments:

shayra hint said...

nice post! sbb kak syira pun aritu masa bulan 6 booking tiket pi srwk bulan 9 ni (jadi pengapit jugak ok!) hee.. confirm dah amik cuti 5 hari, tau2 baru ni takleh pulak cuti 5 ari.. tadi call airasia, suma xleh connect.

btw, kalau tukaq date n time tu kalau airasia kena caj x? sbb ritu pnh tukaq tiket mas tak kena, ni airasia tatau la. btw, mmg nak kena pi airport gak ka? jB-senai, sejam gak.. huhu~

buxx_szmania said...

klau dlm web...buley tukar time dgn date...smlm wa g airport..dia kta kne charge...nak tukar 1 bnda rm63 kot..klau xlsah..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.