Labels

Thursday, August 26, 2010

benda wajib berbuka

assalamualaikum


dah berbuka??wow..perut setinggi gunung kinabalu dah tu..makan banyak sangat la tu masa berbuka..ish2..apa nih...nanti mesti liat nak bersolat kan...makan tu..makan jugak..solat jangan malas-malas ye anak-anak sekalian..sementara tunggu azan isyak..meh sini kita exercise jari jemari menghupdate blog...


nak tanya nih..kalau korang berbuka..apa menu wajib ada selain kurma??cik fa kalau berbuka mesti ada kuih lompang..tau tak..yang selalunya kaler koko tu..yang ada "nyioq" kat tengah atau kat luar dia tu..kalau tak tau...tengok nih:

Align Left

Align Left




amacam??dah rasa macam pernah tengok tak??mesti la..nih kuih malaysia la..bukan kuih datang dari afrika kan...kalau tak tau tu...memang bukan pure malaysia la tu...kalau tak tau..esok pegi bazar ramadhan tanya..mana satu kuih lompang...pastu dah tanya jangan lupa beli ..sedap tau....








teringkat lagi masa cik fa comel lotey aka kecik dulu mama cik fa selalu guna cup cute tu nak buat kuih lompang..kuih lompang mama cik fa buat sedap tau...tapi sekarang mama dah tak buat..semua beli ja..heheh..kan senang...nak buat renyah..makan sikit ja..tu yang selalu mama cik fa kata..so sekarang beli ja keja..tapi cik fa selalu beli kuih nih time puasa ja...tak tau la kenapa.. sedap dimakan bulan puasa kot...






comelnya..berwarna-warni..meriah gitu....cute kan..macam candy...kalau ya pun kita nih makan chocolate, sushi, dan bla..bla... yang lain...jangan la lupa kuih tradisional kita ya semua...kuih tradisional kita lagi sedap sebenarnya...


cik fa hari nih cerita pasal kuih nih bukan apa..sebab tadi beli kuih nih...cik fa minta 2 ja..tapi makcik tu bagi tiga..balik baru perasan..makcik esok atau lusa saya pergi bayar okeyh...sian dia rugi 40 sen hari nih..mahal kan kuih nih..1 dah 40 sen..kenapa la makanan di bangi nih semua mahal..tetiba rindu makanan di kedah...sangat murah dan yummy...

nak tau resepi KLIK

dah azan..stop exercise jari sekarang,...jom bersolat...bye........

No comments: