Labels

Friday, July 30, 2010

"Advance Happy Birthday Hubby"

sebelum bermukadimah apa-apa kita kasi tayang dulu..







cantik tak warna dia????merah kan mak ngah???kek apa tu???secret???owh semestinya tidak...cik fa beli kek plain je...tapi sabar-sabar..cik fa akan cerita jap lagi macam mana nak makeover kek tu jadi GEDEBUM***!!!!!!! gitu....dari beli kek yang dah siap hias tapi mahal dan tak cantik... better kita melahirkan sikit kreativiti nih..kalau tak berkarat ja simpan dalam otak tu....hari nih cik fa nak ganti chef wan..nak ajar korang masak...bunyinya cam WOW ja kan..okey..ambil pen & kertas okeh...nak start nih...READY...GO...






1st step:pilih je cake flavoure apa-apa yang disukai ramai...nak baked sendiri pun boley...cik fa tak boley la nak baked sendiri...dah nama pun duduk hostel..paham-paham ja la..apa pun tak ada..so cik fa beli yang dah ready made....






2nd step: potong je buah apa pun yang korang suka....cik fa semestinya dengan strawbery konon-konon macam petik dekat belakang rumah ja kan...nak letak durian pun okey gak.. tapi jangan la letak dengan duri-duri...=)






3rd step:hias ikut kreativiti masing-masing.....






4th step: cik fa susun marshmallow....cantik kan...nampak yummy^^yummy^^ je kan...




korang rasa tak macam cara cik fa ajar nih macam program tv ALONG..ala...yang A.L.O.N.G..... ALONG....(sambil dalam hati nyanyi)...........sebab yang part ajar masak kan diaorang suka ambil je makanan ready made,,tuang dalam pinggan..pastu hias-hias...ehhehehe..sama ja kan macam cik fa nih....



yang sebenarnya kek tu untuk sapa lagi kalau tak lain tak bukan..MR BOLA la....sebab birthday dia dah dekat..1st august bersamaan ahad nih...nak suprise tak boleh la buat betul-betul date bday dia..nanti mesti dia dah dapat agak...so cam tak best kan...berputar ligat la otak cik fa nak pikir suprise untuk MR BOLA nih..pikir punya pikir tambah dengan idea cik roomate dengan cik jiran...TOINGGGGGGGGGG!!!!!!!!!..muncul satu idea...jap eh..cik fa minum air jap... ambil energy sikit...



cerita dia macam nih...rabu lepas cik fa tipu mr bola kononya cik fa dah beli tiket movie (MANTRA) dengan debab-debab tu nak tengok khamis malam...pastu mr bola merajuk sebab cik fa tak beli untuk dia...tapi lucky me...sebab mr bola tak pandai merajuk lama-lama...so lega sikit...cik fa pendekan je la ok..nanti sampai esok pun tak habis...malam tu cik fa bagitau la mr bola kononnya cik fa nak pegi tengok movie...masa tu mr bola dekat office...masa otw tu..cuak gila..nervous tahap gaban la..takot tak menjadi..nasib ada suppoter dari tepi & belakang...dah sampai depan office mr bola...cik fa pun call la dia..kononnya kereta cik fa rosak..mati tengah jalan tak boleh start...suara dekat fon dah ketar-ketar macam nak nangis dah...sebab tengah nervous kan...so lakonan menjadi..YES!!!!!!!!!(sapa-sapa nak khidmat cik fa berlakon-contact me ok)...hahahahhaha...cik fa call lagi banyak kali sebab konon cik fa tengah cuak la..hahahah.... okey...cik fa biarkan gambar ceritakan kejadian malam tadi okey...ENjoY.....!!!!!!!!!






suka sangat kaler kek nih...kek nih sangat **yummy***yummy**





tengah hide disebalik kereta menunggu b'day boy keluar....





muka mr bola terkejut setelah ditipu kaw-kaw...





yahooo...b'day boy dah potong kek sambil tersipu malu...





"klik"klik" gambar sikit dengan b'day boy...





b'day boy tak sabar mahu rasa kek ye..."wait eh"..(tq aunty bagi pinjam pisau)





senyuman 2 beautiful monster tanda misi BERJAYA!!!!!





sumbat cake dalam mulut dia....





and now cik fa punya turn...mana boley terlepas dari makan (abaikan double chin okeyh)





b'day boy pose dengan kek beliau





lagi nak "klik"klik" dengan b'day boy...





lastly...again suprise....present untuk kamu b'day boy....

*ADVANCE HAPPY BIRTHDAY MR BOLA....SWEET 23.....
*MOGA PANJANG UMUR& DIMURAHKAN REZEKI&SENTIASA SIHAT
*ALWAYS LOVE U DEAR

notakaki:tq debab hanim & amey menjayakan rancangan kaw-kaw nih...

2 comments:

BaLL said...

hehehe.. tq fa.. tq hanim.. tq mira..
fa.. tnggu awk punya plak eh.. hehe.. da xsbr nie.. love u so much fareehah...

buxx_szmania said...

xsbr plak nk tnggu my bday....