Labels

Saturday, May 15, 2010

cik fa dah dapat jadi CIKGU

selamat hari sabtu..mesti yang bekerja ka yang bersekolah ka..menantikan hari sabtu kan..sebab cuti pastu boley la layan hindustan kat tv3..yang couple tu mesti tunggu hari sabtu kan nak keluar dating (cik fa & mr bola la tu masa dulu)..sebab week days semua orang kebizian kan.. sabtu la masa yang dinanti-nantikan bagaikan pungguk rindukan bulan..betul x???

esok ahad???kalau yang tinggal area kl..johor..penang..perak dan bla..bla..best la esok still cuti.. abg bola pun suka la tu esok ahad...cuti kan...cik fa teringat zaman sekolah dulu..ahad hari sekolah..xpernah kenal ahad hari cuti..al maklumla utara kan cuti jumaat sabtu..apa???cik bedah xtau...nih cik fa dah bagitau..so sekarang cik bedah dah tau la kan..good girl..

esok ahad=16 mei..arhhhhh..16 mei???HARI GURU la...apa??cik bedah xtau lagi..ha 16 MEI la hari guru cik bedah..bukan 18 dec...18 dec tu birthday cik fa..(mencapap sikit-cik bedah jangan lupa ya bagi hadiah tau)..kalau dulu zaman sekolah..mesti hari guru meriah kan...paling best sekali xpayah belajar...pagi-pagi tu ada assembly...kalau assembly hari biasa..mata nih tutup ja..pastu keja menguap...tapi time hari guru mata terbeliak seluas lautan..hidung terbau makanan..mulut nih keja bergosip cikgu tu pakai baju apa la..pakai kasut apa la...handbag apa la...(oppss..kantoi)..time sambutan hari guru la..time cikgu melawa..macam permaisuri la..dah nama pun hari sambutan guru..so macam penantin gitu..and biasa la student kan suka jadi pengkritik tetap penampilan cikgu..ada ja cikgu yang akan jadi bahan ketawa...time nih la boley dengar cikgu punya vokal..piching lari ka..salah tone ka..suara merdu ka..kot la boley masuk OIAM ka AF kA MENTOR ka..

jangan lupa pada guru yang pernah mengajar kita masa tadika...yang mengajar kita mengenali abc..123..mereka la permulaan yang mendidik selain parents...cik fa ingat lagi wajah cikgu tadika masa kat childrens corner dulu..masa dekat sekolah rendah & menengah convent as,matriks kedah..and the latest ukm..untuk semua cikgu cik fa..SELAMAT HARI GURU..yang xpernah ajar cik fa..jangan sedih..maybe korang xberpeluang untuk ajar cik fa..jangan nangis (bajet la cik fa oii) entah cikgu yang xdapat ajar cik fa happy sebab xdapat student yang pemalas & suka cakap banyak maca cik fa nih..hahahahah...sebab kalau time perjumpaan waris ja..mesti cikgu bagitau ayah ka mama ka..fareehah nih malas..dalam kelas dia la juara bersembang..dah gelak kuat... kerja sekolah xbuat..teringat lagi..balik tu...siap la mama berleter...start la cik fa tebalkan telinga comel cik fa nih..

untuk semua yang pernah dan sedang bergelar guru... SELAMAT HARI GURU.. semangat nih awal-awal dah post entry pasal hari guru..sedangkan hari guru esok..ada cik fa kisah..janji cik fa mencuba untuk jadi orang 1st..



wow..ada x gaya cik fa jadi cikgu..cun kan..mesti student tergamam ja tengok nih..yela sebab muka cik fa tembam badan slim melim la pulak..mana la tau nanti ada rezeki jadi cikgu untuk mendidik anak bangsa menjadi org berguna..wah2..semangat gituu...

1 comment:

si para para said...

please cikgu...may i go out..hehe