Labels

Saturday, April 24, 2010

TIPS PERTAMA:pemakaian tudung syria

assalamualaikum...ada org ke dekat rumah...xpe la kalau xda pun...nak masuk jugak rumah nih... nampak lawa la...saya datang nih nak bagi tips nak pakai tudung syria kepada sesiapa yang mempunyai pipi ikan buntal macam saya..free ja tips nih..nak bagi tips kecantikan, xsesuai pulak sebab muka saya xlicin..jerawat dan scar merata...so mari la sini dengar tips pemakian tudung syria...rasa takot plak la 1st time bagi tips..kalau salah betulkan eh...no hal punya..sama-sama berkongsi ilmu...ingat tak entry nih klik cik fa beli tudung syria dekat jalan tar...ape??xtau tudung syria tu ape???xpe..tudung syria tu lebih kurang macam tudung ekin cuma xada owning..tudung nih pakai dengan inner tudung..kalau korang xdapat imagine lagi try cari dekat blog ke fb yang jual shawl..mesti ada tudung nih,..femes sekarang..

ramai cakap tudung syria nih xsesuai dengan sesetengah orang sebab nanti muka nampak bulat tambah kalau orang tu bentuk mukanya bulat atau pipi macam ikan buntal...sama la macam cik fa yang berpipi macam ikan buntal..tapi cik fa nih suka try benda baru...so xkisah la bulat ke apa ka..cik fa bedal ja semua...so tadi nak la pakai tudung syria nih.. dah beli kan...so try punya try..last-last hilang kebulatan...suka-suka...sekarang dah jatuh cinta dengan tudung syria..mau beli lagi nanti..

tip 1
tips nih mesti banyak kali korang jumpa..tapi xapa...untuk pengetahuan sesiapa yang tidak tahu lagi.tetaskan bahagian jahitan penyambung inner supaya xmenampakan kebulatan muka seperti tembikai



tip 2
tarik body tudung syria ke tengah kepala supaya menampakkan inner syria..(menambakh kecantikkan pemakian tudung syria)



tip 3
1-tarik inner syria ke tepi supaya inner di bahagian tepi nampak banyak.Ini adalah untuk menutup pipi yang sekembong ikan buntal itu. Tarik mengikut kesesuaian muka sehingga hilang kebulatan muka dan ketembaman pipi ikan buntal..

2-bentukkan bahagian atas inner supaya sedikit tajam dan bentukkan supaya ianya selari dengan bahagian (1) yang kita tarik tadi seperti dalam picture cik fa di bawah.



tip 4
taraaaaaaaaaa....dah siap dan boleh dihidangkan kepada tatapan umum..hilang dah kan kebulatan tembikai dan ketembaman ikan buntal tu...senang kan..









nota tambahan (penting): tetas jahitan body di bawah dagu kalau tudung syria korang ketat.tudung syria yang ketat akan meyerlahkan lagi pipi ikan buntal tu...so sembunyikannya okey...

p/s: abaikan background belakang tu eh sebab ambil pic menggunakan webcam laptop yang cabuk sahaja dan di ambil dalam bilik hostel ya bukan hotel...tu yang buruk dan bersepah tu...

SELAMAT MENCUBA SEMUA..

5 comments:

Lelord said...

muahahhaha sgt suke gak ngan tudung syria selain melilit2 shawl

pakcikLie said...

my wife suka sangat tudung syria..klau ikut die shopping, kat kedai tudung jer dah berejam..lenguh kaki p'cik tggu.

buxx_szmania said...

lelord:yup...tudg syria seng dipakai but susah kalau untuk org chubby2..but now dh tau dh cara

pakciklie:yeke..smua laki mesti penat kalau kna tmn wife ke gf ke shoppg kn..sme la ngn mr bola...hehe

AN-NISA' said...

cantik kemas dan ayu.:)

Nisa Dan Teddy said...

baru2 belajar jadi feminin sket... hehe... sebelum ni kejashopping baju... but now... shopping tudung pulak... tapi tuh laa... harga ada yg ok... ada yg menakutkan sy as a student.. huhu.. tapi cukuplaa 1 or 2 tudung every month.. hehe.. :) btw, tq 4 sharing... sgt2 berguna buat sy yg baru2 belajar pakai tudung syria..

p/s : sis comel... siyes cakap... :D