Labels

Tuesday, April 27, 2010

4th paper (LAST PAPER OK)

bijian yang banyak seperti mencurah-curah di ladang gandum(teringat iklan koko cruch)...sedapnya buat bubur dengan biji-biji nih kan..tapi sebelum buat bubur dan masuk dalam perut tu...korang pikir dulu..bijian nih dah disimpan ke sikit???la cik fa oii..nak simpan buat apa..baik makan ja.. amboi makan ja penting kan...memang la makan tu penting jugak tapi kena la simpan sikit untuk future..at least benda nih tak akan pupus then simpanan tu tujuan untuk conserve la... bijian nih la salah satu contoh sumber genetik...so perlu diconserve okey kalian..dan sekarang korang dah tau kan.. lagi satu nak bagitau..pokok ke seed ke binatang ke bunga ke..even bunga kering yang dibawa masuk ke dalam negara dari luar negara perlu dikuarantinkan..jangan ingat orang demam denggi ja kena kuarantin..benda tu pun kena..reason???untuk mengelakkan seranggan ke virus ke apa-apa la yang ada dari benda tu masuk ke dalam negara..so mengelakkan virus ke apa-apa tu menyerang dan memusnahkan crop, animal termasuk la manusia sekali (kita la tu) okey...so beware and ambil nih sebagai benda penting okey semua...okey cikgu fa dah habis mengajar..sekian..

subjek : pemuliharaan & pengurusan sumber genetik
tarikh:28 april 2010
masa :12pm-2pm
tempat:dewan gemilang
no meja:116

nota kaki busuk: last paper dah oiiiiiiiii....wish me luck...



2 comments:

si para para said...

wish u luck...good luck....


hehe dah merdayka ke esok??

buxx_szmania said...

tq..
merdeka xmerdeka la sgt sbb jumaat ada viva...lepas tu insyallah merdak dah