Labels

Sunday, August 2, 2009

happy birthday mama+ b.....

dis year 1st bday 'dia' yg perlu aku clebrate..lma pkir n plan nk buat apa..sgt blur..but dia pnh kte nk rsa aku msak..so apa lg.aku sruh la mmbe aku yg teror msak tu ajar...chef penny n chef hanim..
plan dh ada..chef dh ada..menu???adus..pning2..tp 'dia' ska udang..so aku kna msak udang gk..
sbb chef2 aku nh pun ska mkn udg sbnrnya...so ktaorg decide nk buat butter prawns..sdp2!!!!
tp cm susah plak..sbb dapur pun pnjm dapur hnim kt amin..so kna la buat bnda yg simple ja.. then ktaorg nk msak speggeti ngn udang goreng tepung..sbb tu plg smple...

semnggu seblum tu pasal nk tempah cupcake..haha..buat design la..penny yg design..aku gtau ja nk cm na..tp design yg aku nk mst MU..sbb 'dia' ska MU..hehe..cupcake settle sbb aku tmph online ja..

nk la buat suprise bday dia..plan pnya plan dgn mmbe2 aku..so ktaorg buat mcm nh..kerja menipu la..pada 30 july lepas aku pun strt la menipu..kononnya aku nk blik kedah sbb nk tgk mama aku yg bru operate..dia pun cya la ckp aku..tp msa dlm fon tu..dia cm sdey gk..pastu 'dia' nk tgk tiket aku..
argh2...cm na nh...susah btol nk menipu 'dia'..tp pndai la aku ayat..then 'dia' pun cya..so aku mta dia hntr aku ari jumaat mlm tu kt pudu..

so pada 31 july(jumaat) ktaorg lpas klas terus g tecso bli brg nk msak..hehe..msa nh sian myera sliper dia putus..xpasal2 bli sliper kt tesco tu..heheh..then ktaorg g ambil cupcake..haha..sgt teruja sbb tgk design sndri..ska2..cute..hahah..thanx mill psal info cupcake tu..

blik ja tesco..smua keletihan..aku ngn flu lg..haha..tuhan ja tau..xlarat ari tu..lpas telan pnadol..
aku tdo kejap..sbb ktaorg plan kul 4 bru nk g msak..then dh kul 4..ktaorg bertungkus lumus la nk msak..heheaku buat kuah speggeti ngn grg udang ja..hehe..tp chef2 ngn asst byk tlg..

lpas ja msak..rehat tnggu mlm..sbb 'dia' ckp nk ambil aku kul 8.30..dh 8 lbey...diorg hntr aku kt bilik..so aku siap la...packing bju g..konon aku nk blik rumah..hehe..pris drve bettle..diorg g dlu dtaran...so aku follow blakag...

'dia' dh smp..then dlm keta dia nk tgk tiket lg..sbb dia xcya aku nk blik...aku ckp la mls ambil..
tket dlm beg..dlm keta dia sdey+nk ngs..sbb bday dia aku xda..aku pjuk la dia..hehesmp ja kt pudu..hehehehheheh...mula la sgalanya..aku sruh dia u-turn menuju dtran..dia ty nk g mne..
aku ckp ikt ja..dh smp dtran..aku ngn ' dia' jln..dia nmpk bettle..dia ty npa ada kt sni..aku sruh dia buka keta...taraaaaaaaaa....kad bday..ngn present..dia senyum+terkejut..

aku ajak dia jln kt padng dtran...ktaorg menuju la kt geng2 aku..dia xnmpk mulanya..tba2..
dia nmpk penny pegang cupcake..apa lg..start la malu 'dia'..pastu senyum ja..heheh..tu la suprse bday dia mlm tu...hope 'dia' ska..tu ja aku ngn diorg mmpu buat...



persediaan utk bday IQBAL



wajah2 yang membantu aku mlm tu..2 di atas wajah chef aku..2 di bwh asst..

malunya 'dia'

happy birtday ball...luv u..


p/s : kpada penny, hnim, mira, pris.. aku ngn iqbal hepy sgt, mlm tu..thx sgt2....

p/s : kepada iqbal... nh je sy mmpu buat..hope awak hepy k....smoga pnjg umur

2 comments:

babymiLosh said...

wahh.. suka! huuu~

hepi belated besday inchik ball =)

Anonymous said...

tq..tq..