Labels

Sunday, August 9, 2009

cuti - cuti malaysia

setiap weekend klau kuar mst aktvti sme.[jln2 kt mall+mkn+shoppg].bosan kn every week sma ja.
so weeknd nh 'dia' xnk g lepak2 dh..dia nk jln2 kt tmpt berilmiah..hahah..lawak plak kn..xpnh aku buat bnda nh..'dia' ajak aku g zoo..reason 'dia', 'dia' nk tgk hippo..sbb msa mula2 ktaorg knl 'dia' pgl aku hippo..teringat plak zaman perkenalan ktarg..k2..dh2 fareehah..berbalik kepada cerita aku...aku ada suggest kt dia aquaria kt klcc sbb dia ske ikan..so dia pun stuju ja..

so td aku dgn 'dia' menuju la ke klcc..aku yg ambil dia td..otw g ambil 'dia' sgt la jem..tensionnya..
ini la kehidupan jalanraya kl..klau kt kedah xjem pun..indahnya berada di negeri sendiri..dh smp klcc..ktaorg bli tiket..yahooo....aku dpt student price...so spa2 nk msuk aquaria bwk la student card k..

price student rm20
price dgn mykad rm28

opps....terkejut aku..kt dlm tu ada insect box mcm aku buat msa LI..kpda kwn2 LIku..Insect box yg ada lepidoptera ngn beetle tu dr muzium kta la..hahahha..nk termuntah dh aku tgk bnda tu..
eeeeee.2 bln mgadap bnda tu..

best & rsa tenang ja tgk ikan..wah..besar2 ikan..aku nk tgk time diorg bg ikan2 tu mkn..tp lmbt sgt..mls plak nk tnggu..sbb rmai sgt org..yela weeknd kn..so kpd siapa yg tension2 ka bosan ke..
g la aquaria..mst tenang je tgk ikan2 tu berenang..


1) pic yg atas tu cute kn ikan tu..bdn terbenam dlm pasir..mkin lma mkin dlm dia benamkn bdn dia...cute sgt..
2) pic yg kt bwh tu telur shark..nmpk fetus shark tu gerak2 dlm telur tu..eeeee1st time aku tgk.
.


lpas ja kuar dr aquaria..perut pun berbunyi..so ktaorg mkn kt food court klcc ja..then bosan2 xtau nk kemna..perut pun sudah kyg..jln2 la jap kt klcc tu..so..best la today..esok nk mnd air terjun,,best2..xsbr plak..



p/s : iqbal mmgu dpn kta g arkib negara k..pastu mnggu g skali kta g muzium negara..pastu petrosains..hahahah

3 comments:

Zul said...

..hahaha..
..ak suka tgk obor2x kecik kat sana..

..cik Fa, hendak lg ka ke muzium negara tu???...*kenangan maha hebat di sana*..

babymiLosh said...

perlu ke muzium dlm senarai??? haishhhh~~~

-taman rama2
-FRIM
-planetarium
-petrosains
-hutan simpan bangi
-melaka bndaraya bsejarah
-masjid negara

heee~~

buxx_szmania said...

hhaha...
zul : muzium negara tu aku dh xnk..biar mr ball je yg msuk..
babymilosh : thznx bg suggestion kt aku..hahahnnti aku siapkn jadual perjalanan..hahah..
masjid negara tu lf 4 thun la..insyallah..g nikah trus..
gtal plak aku kn..haha